Kripto varlıkları manipüle eden Elon Musk’a 20 milyar dolarlık şok

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2021 Cuma 10:54 am - Güncelleme: 14 Mayıs 2021 Cuma 10:54 am

Geçen hafta cumartesi gecesi ABD’nin en eski komedi programlarından biri olan Saturday Night Live’a katılan  Elon Musk o günden beri büyük para kaybetti.

Musk, o programda Dogecoin isimli kripto para ile ilgili sözleri sonrasında bazı kripto para birimlerinin değer kaybetmesinin ardından önceki gün de sahibi olduğu otomotiv şirketi Tesla’nın Bitcoin ile araç satmayacağını açıklamıştı. Dün, “Kripto paranın doğaya verdiği zararı anlayana kadar bu süreci askıya aldık” diyen Musk’un geçen haftadan beri yaklaşık 20 milyar dolar yitirdiği ortaya çıktı.

Elon Musk’tan flaş Bitcoin açıklaması

20 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

Tesla’nın hissesi yaklaşık yüzde 15 düşerken Musk’un tam olarak 20.5 milyar dolarlık bir gelir kaybı yaşadığı belirtildi. Toplam malvarlığı 145.5 milyar dolar olan Musk, Microsoft’un kurucusu olan ve 127.6 milyar dolarlık servete sahip olan Bill Gates’in önünde “dünyanın en zengin üçüncü insanı” olarak yer alıyor.

Özellikle Twitter üzerinden sürekli kripto para ile ilgili açıklama yapan Musk’ın sürekli bu para birimi ile ilgili çelişkili açıklamaları uluslararası kamuoyunun da gündemine oturdu.

REYTİNGLERİ ARTIRDI

Fakat Elon Musk‘a iyi haber ABD medyasından geldi. ABD’de yayınlanan ünlü dergilerden Variety, Musk’ın konuk olduğu Saturday Night Live programının sezonun en iyi üçüncü reytingine sahip olduğunu yazdı.Musk’ın 8 Mayıs’ta katıldığı programın, sezonun ilk programında Chris Rock’ın sunucu olduğu program ve Dave Chappelle’in sunuculuktan ayrıldığı yayından sonra üçüncü olduğu belirtildi.

SpaceX, dogecoin’i kabul edecek