Kripto varlık borsası Huobi: Söylentilere inanmayın

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2021 Pazar 6:35 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2021 Pazar 6:35 pm

Çin hükümeti tarafından Bitcoin madenciliği ve ticareti konusunda daha geniş tedbirler uygulanacağına ilişkin yapılan açıklamaların yankıları kripto varlık borsalarını sarsmaya devam ediyor.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He’nin başkanlık ettiği toplantıda “Bitcoin madenciliği konusunda sert tedbirler alacağız” şeklindeki açıklamaları gözleri Bitcoin madencilerine çevirdi.

Bu sırada Huobi Pool’un Çinli kullanıcılara hizmet vermeyi bırakacağına ve fiat-kripto OTC masalarının hizmetlerini durduracağına ilişkin söylentiler dolaşmaya başladı.

Son zamanlarda bazı medya kuruluşları “Huobi Global para yatırma ve çekme işlemlerini kapatmak üzere”, “Huobi Global iş operasyonlarını durdurmak üzere” şeklinde haberler yayınladılar.

Kısa sürede yayılan ve yeni bir belirsizliğin kaynağı olan bu söylentilerin Huobi tarafından yalanlandığı iddia edildi. Huobi’nin internet sitesinde ve twitter sayfalarında bu konuda bir uyarı yapılmamış olsa da Çin medyası konuyu duyurdu.

Block Rhythm, Huobi Global’in ilgili departmanlarından bu konuyu doğrulamalarını istediklerini ve şu yanıtı aldıklarını ifade etti:

“Platform normal şekilde çalışıyor ve kullanıcı varlıklarının güvenliği tamamen garanti altına alınmış durumda. Huobi Global, açığa satış yapan grupların kasıtlı iftiralarına cevaben yasal yollara başvurmuştur. Kullanıcılardan söylentilere inanmamalarını istiyoruz. Bundan sonra resmi duyurularımız geçerli olacaktır.”