Kripto paraların yükselişi Paypal ile başladı

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2021 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2021 Perşembe 10:29 am

Kripto para borsaları spekülasyona hiç olmadığı kadar açık. Peki bu durum tam olarak neyden kaynaklanıyor. İşin aslına bakacak olursak kripto para dünyası neredeyse ilk ortaya çıktığı günden bu yana tartışma konusu.

Her şey Bitcoin dijital varlığının ortaya atılması ile başladı ve kripto para borsaları spekülasyona çok açık hale geldi. Ancak bu dijital varlık aslında bir değer ifade etmiyordu. Sadece fikir üzerine ortaya çıkmıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda Bitcoin gerçekten de bir para birimi haline geldi. Ancak henüz yeni olduğu için kendisini kabul ettirmesi zor oldu.

İlk etapta 10 dolar gibi fiyatlarla kendisine alıcı bulan bu dijital para birimi zaman geçtikçe çok daha büyük bir varlık haline geldi. İşin asıl kötü tarafı spekülasyonlara hep açık oldu. Elbette bu sadece olumsuz değil aynı zamanda bazen olumlu yansıdı.

kripto para

Kripto para borsasının yükselişi hiç şüphesiz Paypal tarafından yapılan açıklama ile öne çıktı. Ödemelerde kripto paraların kullanılacağının söylenmesi ile birlikte Bitcoin hızlı bir şekilde 20 bin dolar sınırını aştı. Böylece tahminlerin çok daha ötesine geçti.

Hemen ardından Tesla şirketi Bitcoin aldığını söyleyerek fiyatların çok daha fazla yükselmesine neden oldu. Ancak Joe Biden tarafından bugünlerde atılan vergi artırımı ile ilgili tweet bir anda yüzde 20 seviyelerine ulaşan düşüşlere neden oldu. Tüm bunlara bakıldığında kripto para borsalarının fazlasıyla spekülasyona açık olduğu görülüyor.

Kripto paralarda çok kazandıranlar bu hafta hangileri oldu ( 25 Nisan – 3 Mayıs)

Stabil bir dijital varlık haline gelmesi için kripto paraların bu tür spekülasyonlara karşı dirençli olması gerekiyor. Hacim arttıkça zaten böyle bir stabil olma durumu ortaya çıkıyor.