Kripto paralara düzenleme çalışmaları devam ediyor

Yayın tarihi: 27 Kasım 2021 Cumartesi 12:00 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2021 Cuma 3:26 pm

Uzun bir süredir devam eden kripto paralara düzenleme birçok farklı kurum tarafından gerçekleştiriliyor. Bölgeler ve ülkeler farklı düzenlemelere sahip. Mesela Çin tüm kripto paraları yasaklama kararı aldı.

Bu durum elbette büyük bir tepkiye yol açtı. Hindistan ise sert düzenlemeler yapmayı düşünüyor. El Salvador, Bitcoin gibi kripto paralara tam destek vereceğini söyledi.

Küresel çapta kripto paralara verilecek tepkilerin en çok önemsendiği 3 farklı yer var. Bunlardan ilki Çin. Bu ülke tarafından verilen karar olumsuz oldu. ABD ise daha çok olumlu bir yaklaşım sergiliyor. Şimdi de sıra Avrupa Birliği tarafından verilecek kararda. Genel olarak bakılırsa birliğin olumlu bir yaklaşımı var.

kripto para

Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi tüketicilerin korunması ve siber tehditlerin azaltılması için 2 yeni öneri üzerinde çalışıyor. Bu öneriler kripto paralar ile ilgili. Önerilerden ilki MİCA olarak adlandırılıyor. Burada ön plana çıkan açıkça tanımlama. Yani kripto paraları hem adil hem de reklam olarak açıkça tanımlamak istiyorlar.

 

DORA isimli bir karar daha alındı. Bu karara göre siber riskleri önlemek gerektiği ifade edildi. Kripto paralarda siber güvenliğin korunması için bazı çalışmaların yapılması gerektiği söylendi. Ayrıca üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları ile ilgili denetimlerin artırılacağı sinyali verildi. Kripto paralara düzenleme genel olarak bu doğrultuda gerçekleşti.

JPMorgan popüler DeFi kripto paralarını açıkladı: Balinalar bunlara yöneliyor

Avrupa düzenleyicileri şimdilik kripto paralara biraz daha olumlu yaklaşım sergiliyor.