Kripto paralar yine gündeme oturdu

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2021 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2021 Cuma 10:32 am

Kimi zaman artışıyla kimi zaman ise büyük çekilmeleriyle haberlere konu olan çiçeği burnunda borsa piyasası, son birkaç gündür yine bir gerileme ile adından bahsettirir oldu.

Neredeyse ardı ardına dört gündür günü kayıpla kapatan kripto para borsası, toplam hacminin bir kez daha 2.1 trilyon dolar sınırına dayanmasına engel olamadı. Bu düşüşten %2,3’lük oranıyla Bitcoin ve %2,4’lük oranıyla Ethereum’da nasibini almış oldu.

Diğer alt coinlerde de durum bundan farklı değil. Öyleki SEC’le davasında uzatma isteyen Ripple %3,6’lık düşüş yaşarken, DOGE Coin’in fiyatı ise %4,4’lük bir erime gördü.

Kripto paralar

Tüm bu geri çekilmeler bir yana, son birkaç haftadır kulaktan kulağa dolanan bir haber, zenginlik hayallerini kripto paralara bağlayanları adeta kendine çekiyor. Henüz resmi bir kaynağa dayanmayan söylentiye göre, ABD’nin önde gelen bankalarından Morgan Stanley, çok sayıda Grayscale Bitcoin Trust hissesi satın almış. Bu hisseyi satın almak için önce Bitcoin satın almak zorunda olunduğuna göre, dolaylı olarak ABD devi bu hisseler için epey, ki söylentiye göre yaklaşık bir milyon adet, Bitcoin satın almış.

Ancak haberimizi son zamanların popüler söylemiyle noktalayalım. Bu haber kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir. Çünkü bu tarz söylentiler her zaman olur ve doğruluğu ispatlanana kadar da sadece bir söylentiden ibarettir. Siz siz olun söylentiler yerine, bilimsel verilere göre yatırımlarınızı yapın.

FIFA Online 4 , 2 Eylül’de açılıyor!