Kripto paralar hükümetleri harekete geçirdi

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 6 Nisan 2021 Salı 4:19 pm

Kripto paralara olan ilginin artması, bazı ülkelerin bu konudaki çalışmalarını hızlandırmalarını sağladı. Özellikle de gizlilik odaklı kripto paralar için operasyonlar gündemde.

Kripto para piyasasına ilgi duyanların da bildiği üzere hemen hemen tüm kripto paralar gizlilik üzerine kurulu bir algoritmaya sahipler. Fakat bu kripto varlıklardan bazıları Bitcoin ya da benzeri tokenlere nazaran çok daha derin gizlilik algoritmalarına sahipler.

Bu tokenlerin yasadışı örgütler tarafından kara para aklamak için kullanılması bazı hükümetleri harekete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde Güney Kore hükümeti bu konudaki ilk adımı attı ve gizlilik odaklı kripto paraların yerli borsalardan delist edilmesini istedi.

kripto paralar

Gelelim asıl soruya. Delist edilen gizlilik odaklı coinler hangileri. Dash, Monero, Zcash ve Beam. Bu coinler pek çok kişiye tanıdık gelecektir. Çünkü Monero CPU ile, Zcash ve Beam ise GPU ile madenciliği yapılan kripto paralar.

Bu kripto paralar geçtiğimiz gün Türkiye’de hizmet veren Bitexen isimli borsa tarafından da delist edildi. Muhtemelen önümüzdeki süreçte ülkemizde hizmet veren diğer borsalar da bu kripto varlıkları delist edebilirler. Süreci dikkatli bir şekilde takip etmek gerekiyor.

2021 kripto varlıklar için büyümenin ciddi anlamda yaşandığı bir yıl oluyor. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda kripto varlıklar hayatımızda çok daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayacaklar. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.