Kripto para yatırımında dikkat edilmesi gerekenler

Yayın tarihi: 15 Haziran 2021 Salı 12:50 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2021 Salı 12:51 pm

Özellikle kripto paralarda yeni olan yatırımcılar, kripto para yatırımında dikkat edilmesi gereken hususları bilmeli ve yatırım yapmadan önce kripto para dünyasının nasıl işlediğine dair bir fikir geliştirmelidir. Sunulan farklı kripto para birimleri hakkında bilgi edinmek için zaman ayırın. Yüzlerce farklı coin ve token mevcut olduğundan Bitcoin, Ether ve Litecoin gibi en büyük isimlerin ötesine bakmak çok önemlidir. Ayrıca kripto para dünyasının bu yönünün nasıl çalıştığını anlamak için blockchain teknolojisini mutlaka keşfedin.

İşte kripto para yatırımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar!

1. Para Yönetimi

Dijital para söz konusu olduğunda birçok kişi bunun tamamen grafik okumak ve işlem yapmakla ilgili olduğunu düşünüyor. Bunlardan farklı olarak en önemli olgulardan bir tanesi, paramızı oluşacak risk faktörlerini analiz ederek farklı kripto paralara dağıtmaktır.

2. Duygularınızı Kontrol Hâlinde Tutun

Kripto para yatırımı yaparken duygularınızı ikinci plana bırakın. Akılcı, rasyonel kararlar vererek doğru hamle ile istediğiniz kazançları sağlayabilirsiniz.

3. Düşük Bir Fiyatlandırma Var Diye Almayın

Düşük fiyatlı olan ve yatırım yapılabilecek altcoin’ler bulunmaktadır. Düşükten alıp yüksekten satma arzusu ile sadece ucuz diye bu kripto paraya yatırım yapmak doğru değildir. Araştırmalar yapıp piyasanın dikkatlice incelenmesi gerekir.

4. FOMO’dan Kaçının

FOMO kaybetme korkusu olarak bilinir. Bir kripto para yükselişinde veya düşüşünde ani kararlardan ve hamlelerden kaçınılmalıdır. Ayaklarınızın yere bastığı kararlar almalısınız.

5. Zararı Durdurma ve Kâr Hedefi Belirlemek

Kripto para yatırımlarınızda; fiyatlarda oluşan geri çekilmelerden kaynaklanan kayıplarınızı sınırlandırmanız ve kazançlarınızdan da en iyi şekilde yararlanmanız, bir finansal yatırımda kullanabileceğiniz harika bir ipucudur. Bu özellikler, ICRYPEX Kripto Para Borsasının kullanıcılarına sunduğu özelliklerden bir tanesidir.

6. Sağlam, İşlem Hacmi Yüksek Olan Kripto Para

Kripto para alım satımının daha kolay olacağı, bir kripto para tercih edilmelidir. Bilinirliği ve fiyatlamaları daha öngörülebilir olan kripto paralara yönelmeliyiz. ICRYPEX Kripto Para Borsası kullanıcılarına, kesintisiz şekilde alış ve satış işlemleri yapabilme imkânı sunmaktadır.

Kripto Para Kullanım Alanları

Bu güzel teknoloji, aynı zamanda dünya çapında çok sayıda insanın günlük hayatındaki ödemelerde kolaylık sağlamaktadır.

Yatırım, hayır kurumlarına bağış yapma; kripto para birimlerinin kullanımının bir parçasıdır ve tüm kripto para işlemlerinin %50’sinden fazlasını oluşturur.

Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.