Kripto para yasağı Hindistan Merkez Bankası gündeminde

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 3 Haziran 2021 Perşembe 6:25 pm

Kripto para yasağı Hindistan tarafından yalanlandı. Böylece kripto paralar ile ilgili güven arttı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para biriminde düşüş yaşandı. Özellikle Hindistan bu konudaki en büyük suçlulardan bir tanesi ilan edildi. Aynı şekilde Elon Musk tarafından yapılan açıklamaların büyük düşüşlere neden olduğu söylendi. Peki gerçekten de tüm bu düşüşlerin nedeni yapılan açıklamalar mıydı?

Kripto paralardaki düşüş çok farklı parametrelere bağlı olarak gerçekleşti. Ancak Hindistan tarafından yapılan açıklamalar gerçekten de büyük bir etki yarattı. Son olarak Hindistan Merkez Bankası tarafından yapılan bazı açıklamalar bu düşüşü gerçekten de önemli ölçüde etkiledi. Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapılarak durum düzeltildi.

Kripto para yasağı

Soru işaretlerini gidermeye çalışan Hindistan Merkez Bankası yatırımcıları rahatlatacak bazı açıklamalara yer verdi. Özellikle yeni yatırımcıların korkmaması için böyle bir yasaklamanın olmadığı ifade edildi. Ayrıca gelecek yıllar için herhangi bir yasaklama planlanmadığı ifade edildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalar değerlendirildiğinde kripto paralara olan güvenin devam ettiği görülüyor. Ancak Hindistan gibi ülkelerin Merkez Bankası neden böyle bir açıklama yapıyor onu anlamak biraz güç. Hatırlayacağınız üzere İngiltere Merkez Bankası tarafından da benzer bir açıklama yapılmıştı.

ABD bankası kripto paralar hakkında büyük tartışma yaratacak açıklamalar yaptı

Yapılan çalışmalarda Hindistan’da 8 milyon kişinin 1,4 milyar dolarlık kripto para varlığına sahip olduğu ifade ediliyor. Bu gerçekten de oldukça yüksek bir rakam.