Kripto para hırsızlığında resmen rekor kırıldı

Yayın tarihi: 26 Haziran 2021 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 25 Haziran 2021 Cuma 4:22 pm

Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar dünyanın her yerinde dikkat çekiyor. Hem hızlı bir yükseliş yakalaması hem de geleceğin teknolojisi olarak görülmesi kripto paraların değerini daha fazla artırıyor. Bazıları bunu kötü amaçlar için kullanıyor.

Geçtiğimiz aylarda THODEX kripto para borsası ile ilgili yaşanan gelişmeleri hatırlarsınız. Bu defa onun bir aşama daha ötesi ortaya çıktı. THODEX milyon dolarlık vurgun yapmıştı. Güney Afrika’da yaşanan bu hırsızlık ise 2 milyar dolardan daha fazla.

Ameer Cajee ve küçük kardeşi Raees Cajee 2019 yılında bir uygulama kurdular. Africrypt isimli uygulamayı geliştiren kardeşler bunu dünyanın genelinde çok daha yaygın hale getirmeye çalıştılar. Bu proje daha çok Güney Afrika’da tuttu. Birçok kişi uygulamaya güvenilir olduğu için tüm paralarını yatırdı.

kripto paralar

Gelen son detaylara göre yaklaşık olarak 69 bin adet Bitcoin ele geçirildi. 2 milyar doların üzerinde bir değere sahip olan bu kripto paralar sessiz sedasız çalındı. Kurdukları borsada yer alan kripto paraları alarak kayıplara karışan bu kardeşler başka ülkelere kaçtı. Ancak 2 milyar dolar düzeyinde bir vurgun yapılması tarihte ilk olarak görülüyor.

Yaklaşık olarak 69 bin adet Bitcoin alarak kayıplara karışan bu kardeşler henüz bulunamadı. Güney Afrika muhtemelen onları ve kripto paraları ele geçiremeyecek. Tosuncuk ve Faruk Fatih Özer gibi ülke ülke dolaşacaklar. Bu arada milyar dolarları bu ülkelerde harcayacaklar. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.

İnsanlığı yok edebilecek pandemi ortaya çıktı: Bu seferki çok farklı