Kripto para dolandırıcıları neredeyse her yöntemi deniyor

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 7 Aralık 2021 Salı 7:49 pm

Hediye kripto paralarla dolandırıcılık giderek artıyor ve bu kişiler her yöntemi deniyor. Bu yöntemlerden birisi de borsalar üzerinden para toplanıp saadet zinciri oluşturulmasıydı. İnsanlara düzenli gelir vaadi verilip tüm paraları ellerinden alındı.

Kimileri ise Elon Musk gibi tanınmış isimlerin Twitter paylaşımlarının hemen altına bazı internet siteleri ekliyor. Bu internet sitelerine Bitcoin göndermeleri halinde büyük bir para kazanacakları söyleniyor. Elbette bunların tamamı farklı bir dolandırıcılık türü. Şimdi ise hediye kripto paralarla dolandırma yöntemi deneniyor.

Bir yazılımcı tarafından yapılan açıklamalarda yeni dolandırıcılık türünün detayları ortaya çıktı. Bazı kişiler ona 30 bin dolar değerinde hediye kripto para kazandığını söyledi. Bedava kripto para ifadesine inanan bu yazılımcı gerçekten de hesabında kripto para olduğunu gördü.

dolandırıcılık

Bu kripto paraları bozdurmak için cüzdanını onların söylediği siteye bağladı. Kimlik hırsızlığı için tasarlanan bu siteye giriş yapması ile birlikte tüm kripto paraları elinden alındı. Yani hem ona verilen kripto paralar hem de kendisinin zaten var olan kripto paraları tamamen ele geçirildi. Durum böyle olunca tüm cüzdanı boşaltıldı. Hediye kripto paralarla dolandırma yöntemi birçok kişinin canını yakıyor.

Özellikle son dönemlerde borsalarda yaşanan düşüşler ile birlikte bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine inanan kişi sayısı arttı.

WhatsApp mesajların kaybolma özelliğini güncelliyor: Seçenek artıyor