Kreş ücretleri uçtu! Fiyatlar dünyanın en pahalı üniversiteleri ile yarışıyor

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2023 Pazar 3:30 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 12:50 pm

İstanbul’da çocuklarını kreşe ve anaokuluna vermek isteyenler servet ödemeyi göze aldı. Fahiş fiyatlara yükselen ücretler karşısında veliler şaşkın.

İstanbul’daki bazı kreş ve anaokulu fiyatları dünyanın en pahalı üniversiteleri ile yarışır hale geldi, fiyatlar yıllık 750 bin TL’ye kadar çıkıyor.

FİYATLAR NEDEN BU KADAR YÜKSEK?

NTV’de yer alan habere göre kreş ve anaokullarında bu kadar yüksek fiyatların nedenleri arasında yabancı öğretmenler, orman kampüs ve hobi dersleri gibi olanaklar sunulması yatıyor.

Eğitim Uzmanı Nur Erdem Özeren, fiyatlardaki fahiş artışla ilgili olarak “Anaokulunda ya da kreşte on kişilik on iki kişilik küçük sınıflar olmak zorunda ve genelde de bir öğretmen bir yardımcı olması gerekiyor. Dolayısıyla eğitim temel gider kalemi, en ciddi gider kalemi de öğretmenler ve eğitimciler olduğu için anaokullarının böyle bir özel durumu var.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu fiyatlara rağmen İstanbul’da bazı kreş ve anaokullarına kayıt yaptırmak oldukça zor. Bu nedenle çocuğunun doğum belgesiyle sıraya giren, 3-4 günlük bebeğini okula yazdıran ebeveynler bile görülebiliyor.

Eğitim Uzmanı Nur Erdem Özeren, bunun nedenine dair de “Yani çocuğum o seçilmiş ve sınırlandırılmış aynı kitlenin çocuklarıyla birlikte okusun büyüsün isteyenlerin seçim kriterleri bunlar. Bunun da bir alıcısı var.” şeklinde konuştu.

Zam yağmurundan kreşler de nasibini aldı! Çalışan anneler kara kara düşünüyor