Kremlin Sözcüsü’nden Türkiye açıklaması

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 6:50 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 6:50 pm

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Türkiye arasındaki Ukrayna konusuyla ilgili görüş ayrılıklarının Moskova ve Ankara’nın ilişkilerini sürdürmelerini engellemediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı almış ve ilgili kararnameyi imzalamıştı. Türkiye ise Putin’in aldığı kararı kabul edilmez bulduğuna dair açıklamalar yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, “Rusya’nın Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz” açıklamasını yaparken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafları sağduyu ve uluslararası hukuka riayete çağırarak “Biz Rusya’nın kararının kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz” dedi.

“GÖRÜŞ AYRILIKLARI İLİŞKİLERE ENGEL DEĞİL”

Tüm bu gelişmelerin ardından basın açıklaması yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaşanan süreç nedeniyle Türkiye ile ikili ilişkilerinin zedelenmeyeceğini açıkladı. Peskov, “Ukrayna konusundaki görüş ayrılıkları, Rusya-Türkiye ilişkileri için engel değil” diye konuştu.

Peskov’un ayrıca, “Doğal olarak Rusya her düzeyde temaslara açık. Rusya – Ukrayna arasındaki diplomatik ilişkilerin kesilmesi bizim açımızdan istenmeyen bir durum olur. Biz, her zaman Kiev’le diyaloğa hazırız” ifadelerini kullandı.

Putin, Donetsk ve Luhanks bölgelerinin bağımsızlığını tanıdı