Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘Kent Lokantası’ yanıtı: Milletten ağız dolusu özür dileyecek

Yayın tarihi: 11 Mart 2024 Pazartesi 12:32 pm - Güncelleme: 11 Mart 2024 Pazartesi 1:46 pm

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel Küçükçekmece’de açılışta konuşma yaptı. İmamoğlu, Kent lokantasını bir proje olarak bu İstanbul’a sunmak çok büyük bir projeymiş gibi de bahsetmek, bizi hayretlere düşürüyor” diyen AKP’nin adayı Murat Kurum’a bir kez daha yanıt vererek “özür dileyene kadar ben bunu dile getireceğim ağız dolusu özür dileyecek” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel İSKİ Küçükçekmece Ayamama-Kaynarca Yağmur Suyu Tünelleri Kazı Başlatma Tören’inde bir araya geldi.

İmamoğlu konuşmasında, AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’un “Şu anda kent lokantasını bir proje olarak bu İstanbul’a sunmak çok büyük bir projeymiş gibi de bahsetmek, bizi hayretlere düşürüyor. Bunu sanki bir işmiş gibi, marifetmiş gibi anlatıp, yarım çay bardağı su, süt verip bunu bir hizmet gibi milleti kandırmaya yönelik söylemlerden artık biz sıkıldık, yorulduk” sözlerine bir kez daha yanıt verdi.

İmamoğlu Murat Kurum’a “Esas olan şu özrü kabahatinden büyük dil sürçmesi olarak tariflemiş söylemlerini. Benim bildiğim dil sürçmesi bir kaç saniyedir. Bir kaç cümleyle olmaz. Birkaç cümleyi kurma meselesi önemli bu aslında bir zihniyeti bir vicdanı gösteriyor. Milyonlarca insanın yararlandığı öğrencisinden işçisine emeklisine kadar hepsinden özür dileyene kadar ben bunu dile getireceğim. Ağız dolusu özür dileyecek.” dedi.

İmamoğlu’ndan Kurum’a ‘Kent Lokantaları’ tepkisi: Utanmazlığının hesabını vereceksin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze’ye bombalar yağdıran İsrail ile yapılan ticaret üzerinden yüklenerek “Biz buradan Erdoğan’a eğer İsrail’e bir şey söyleyeceksen yandaşlarına ticareti keserek söyleyeceksin.” dedi.

Konuşma yapmak için kürsüye çıkan Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

Dün Kartal’da çok güzel bir yurt binasının hizmete açılışını gerçekleştirdiniz. Yenidoğan Emek metrosunu başlattık. Çubuklu sahilinde muazzam bir alanı 65 – 70 bin metrekarelik bir alanı içinde doğa tarih müzesi, petrol tanklarının nasıl bir dönüşümle topluma kazandırıldığının açılışı yaptık. Yıllardır kaos şeklinde kalmış olan Beykoz Meydanı’nı açtık. Bizim 1 günümüzle bile yarışamazlar. Bu açılışlarda 1 lira kamu bankasının kurumun kuruluşunun katkısı yok. Biz burada yaptıklarımızla kendi öz kaynaklarımızı kullanarak yapıyoruz.

Bütün politikalarımızı üretirken özellikle sosyal yardım meselesini Ramazan’da ihmal etmediğimizi vatandaşlarımızın yanında olacağımızı taahhüt etmek istiyorum. Küçük bir kaç sayı daha vermek isterim. Birçok konu insanlarımızın hayatına dokunan ve imkansızlıklarla boğuşurken nefes aldıran işlerimiz var.

İki büyük aşiretten Ekrem İmamoğlu’na destek çağrısı

İMAMOĞLU’NDAN KURUM’A: MİLLETTEN AĞIZ DOLUSU ÖZÜR DİLEYECEK

Kent Lokantaları meselesi İstanbul’un ve Türkiye’nin gündeminde, Birçok yerde Kent Lokantası taahhüdünde bulunuyorlar, bu güzel bir şey tabi bizim Kent Lokantalarımızı ve süt dağıtımımızı, bir çay bardağı süt gibi dalga geçerek küçümsemeye çalışan bir aklın İstanbul’da bir ithal adaya bir acemiliğe dönüşmeni hayretle izliyorum. Ama esas olan şu özrü kabahatinden büyük dil sürçmesi olarak tariflemiş söylemlerini. Benim bildiğim dil sürçmesi bir kaç saniyedir. Bir kaç cümleyle olmaz. Birkaç cümleyi kurma meselesi önemli bu aslında bir zihniyeti bir vicdanı gösteriyor. Milyonlarca insanın yararlandığı öğrencisinden işçisine emeklisine kadar hepsinden özür dileyene kadar ben bunu dile getireceğim. Ağız dolusu özür dileyecek.

“ERDOĞAN KİMİN PARASINI KİME VERİYORSUN DEMİŞTİ”

Sadece Küçükçekmece’de Halk Süt’ten faydalanan çocuk sayısı 15 bin 420. Sadece Küçükçekmece’de 1 milyon 534 bin 44 litre süt dağıttık. İkincisi Kent Lokantası daha  yıl dolmadı. Bir şubesinde kaç kişi faydalandı 163 bin 371 kişi. Anne Kart uygulaması 0-4 yaş arası çocukları olan annelere veriyoruz. Anne Kart 32 bin 434 Küçükçekmeceli annenin cebinde var. Ne kadar büyük huzur. Bunu niye böyle söylüyorum. Bir önceki seçimde ben bunları vaat ederken o gün Sayın cumhurbaşkanı da anlayamamıştı, ‘ kimin parasını kime veriyorsun’ demişti. Ben de milletin parasını millete veriyorum demişti.

Ekrem İmamoğlu’ndan DEM Parti seçmenine ‘Burcu Köksal’ yanıtı: Diyemez…

Bölgesel İstihdam ofisimizi. Bunları açacağız dediğimde o dönem aday Binali Yıldırım Belediyelerin işi iş bulmak mı kardeşim demişti, İş ve İşçi Bulma kurumu var demişti. Şu an bu kuruluşlarımız 200 bine yakın insana iş buldu. Sadece Küçükçekmece’deki ofisimiz başvuran 50 bin iş bulunan kişi sayısı 13 bin 534 hepsinin tek tek kaydı tutuluyor. 27 milyon litre süt dağıtmışız. 3 milyona yakın insan Kent Lokantası’nda gelmiş yemek yemiş. 4 çeşit yemeğe 40 lira veriyor. 650 bin anne Anne Kart kullanıyor. Biz böyle vatandaşını hisseden bir belediyeyiz.

Bu son günlerdeki tartışmayı duyunca esas büyük işi kısa özetlemek istedim. Bizim esas yoksulun ihtiyaçlının yanında görülmeyen bir el, 16 milyon insanın eli Ekrem İmamoğlu’nun değil.

“BİR DEVRİ KAPATACAĞIZ DEDİK VE BAŞARDIK”

Kıymetli Genel Başkanım 5 yıl önce tümden yeni bir başlangıç diyerek yola çıktık. Bir devri kapatacağız dedik. Başardık mı? bence başardık. İhmali, israfı ihanetle dolu bir devri tarihe gömdük.. Artık bizim projelerimizi vaat diyerek vaat listelerine koyuyalar. İcraat hizmet yatırım ama nereye ihtiyacı olan yere. Bu büyük değişimi İstanbul ile ilgili tüm sayılarda görebilirsiniz. sadece şehrin gündemindeki değişiklik bile anlatıyor her şeyi. Bazı şeyleri hiç konuşmuyoruz. Kişiye özel bir parsele imar vermek artık konuşulmuyor 5 yıldır unutuldu. Şehircilik Bakanlığı’nda hiç unutulmadı ama oraya da unutturacağımız günleri inşallah birlikte yakalayacağız. Yeşil alanların dere yataklarının imara açılmasından bahsetmiyoruz, oralara yaşam vadileri yapıyoruz.

Artıbir İstanbul’daki son anketini TELE1’de açıkladı! İşte İmamoğlu ve Kurum’un oyu…

“TAM YOL İLERİ”

Önümüzdeki seçim ne olacak biliyor musunuz? Ayrımcılıkla birleştiricilik arasındaki seçim olacak. Onlar ayrıştırmacı biz birleştiriciyiz. Bu seçim tek adamcılıkla halkçılık arasındadır. İnşallah Küçükçekmece’de de İstanbul’da da biz bu seçimleri kazanacağız. İstanbul halkıyla birlikte İstanbul İttifakı ile birlikte coşa coşa koşa koşa milletin kazandığı, İstanbul’da yaşayanların hepsinin olduğu zafere doğru giderken odağınız Tam Yol İleri olsun.

Mansur Yavaş’tan Ulaştırma Bakanlığı’na Ekrem İmamoğlu göndermesi

Ekrem İmamoğlu’ndan sonra söz alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel şunları söyledi:

Ramazan’ın ilk günü, ilk oruç tutuluyor. Ramazan’ın ülkemize İslam coğrafyasına ve tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini diliyorum. Özellikle Filistin’de akan kanın durmasını bekliyoruz. Ramazan’ın siyasete sirayet etmesini bekliyoruz, bu konudaki özenli tutumumuzu sürdüreceğiz. Biz kavganın dışında duruyoruz, kavga yapacaksak çiftçinin emeklinin emekçinin talepleri üzerinden kavga yapıyoruz ve temiz bir dil kullanmaya çalışıyoruz, buradan iktidar partisinin ve ittifak ortaklarının liderlerinin de Ramazanlarını kutluyorum ve artık hiç birimize yakışmayan bu dili terk etmeye davet ediyorum.

İmamoğlu’ndan 8 kilometreyi 8 adımla anlatan Kurum’a: Böylesi kötü espri duymadım

ERDOĞAN’A İSRAİL TEPKİSİ

Geçmişte Erdoğan’ı çok desteklemiş ondan çok ummuş onunla birlikte çok yol yürümüş ama derin hayal kırıklığı yaşayanlar var. Diyorlar ki ‘İsrail ile ticaret ihanettir’ Siz bir yandan Filistin’de yaşananlara gözyaşı dökeceksiniz bir yandan yakınlarınızın yakın çevrenizin destekçilerinizi gemileri İsrail ile Türkiye limanları arasında mekik dokuyacaklar diyorlar. Afrika ülkeleri limanları kapamışken, Filistin’i dilinden düşürmeyenlerin İsrail ile yapılan ticareti misliyle artırması. Dün çimento gübre taşıyan gemiler ayrıldı, gübrenin patlayıcı yapılan bir madde olduğun unutulmaması lazım. Biz buradan Erdoğan’a eğer İsrail’e bir şey söyleyeceksen yandaşlarına ticareti keserek söyleyeceksin.

MURAT KURUM’A METRO GÖNDERMESİ

Metro tartışmasında herkes her şeyi gördü. 65 kilometre metroyu nasıl gizleyecek, yerin altında diye çıkmış dün şöyle bir şey söylüyor metro mu yapmış, hepsi yalan, İstanbul genel sekreter yardımcıydı biz İstanbul’u alınca ulaşımdan sorumlusu genel sekreter yardımcısı ulaştırma bakanı yapıldı. İlk bütçede dedik ki 7 metronun inşaatını durdurmuşsun. Dedi ki ‘Dış kaynak olmadan yapılamaz maliyetler yüksekti durdurduk bulunduğunda yapılır. ” O 7’ye 3 daha eklendi 10 metro dünyanın hiçbir yerinde 10 metro inşaatı birden yok.

Eski KONDA genel müdüründen anket çıkışı: Fark kapanmış gibi görünse de İmamoğlu lehine döndü

Kaynak: TELE1