Kredi borçları silinen öğrenciler büyük sevinç yaşadı

Yayın tarihi: 19 Haziran 2021 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 11:37 am

Kredi borçları silinen öğrenciler Türkiye’de hayal olsa bile ABD’de gerçekleşti. Özellikle sosyal medya üzerinden birçok kişi ilginç yorumlarda bulundu. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Dünyada öğrenciler çeşitli indirimler kazanabiliyor. Mesela ulaşım konusunda ek indirimler sunulurken aynı zamanda çeşitli yurt ve barınma imkanları veriliyor. Ayrıca öğrencilerin kredi alma gibi bir imkanı da var. Gelire en fazla ihtiyaç duyulan dönemlerden birisi olan öğrencilik, kredi alarak devam ettiriliyor.

ABD öğrencilik döneminde kredi alan kişiler için güzel bir uygulama başlattı. 2021 yılı boyunca toplam 3 milyar dolarlık kredi borcu tamamen ortadan kaldırıldı. Böylece öğrenciler rahat bir nefes aldı. Türkiye’de ise birçok kişi bu durumun ardından hayallere daldı.

Kredi borçları

Türkiye’de de yine benzer bir sistemin olduğunu söyleyebiliriz. Öğrencilerin önemli bir bölümü ya burs ya da kredi gibi seçeneklerden yararlanıyor. Fakat öğrencilik sonrasında hemen işe başlamak problem olduğu için bazı kişiler kredi borçlarını ödemekte zorlanabiliyor.

 

Hem ekşi sözlük hem de diğer platformlara bakıldığında bu kredi borçlarının silinmesi ile ilgili birçok talep var. ABD’de yaşayan öğrencilerin borçlarının silinmesi olayı Türkiye’de de yankılandı. Bazıları kredi borçlarının silinmesinin imkansız olduğunu düşünürken kimileri ise bu borçları ödeyen kişilere haksızlık yapılacağını söyledi. Bazıları ise sosyal medyadan sıfır faiz ve aşırı küçük miktarlarla taksitlendirme yapılması gerektiğini söylüyor.

Trump’ın sosyal medya sitesi aniden kapatıldı: Kimse onu kabul etmiyor

Türkiye’de öğrenciler ne yazık ki kredi borçları nedeniyle zor durumda kalabiliyor. Ayrıca iş imkanlarının daralması kredi borçlarını ödemeyi zorlaştırıyor. Peki sizce ABD’deki gibi Türkiye’de kredi alan öğrencilerin borçları silinmeli mi?