Kraliçe Elizabeth’ten Noel mesajı: Yalnız değilsiniz

Yayın tarihi: 26 Aralık 2020 Cumartesi 1:52 am - Güncelleme: 26 Aralık 2020 Cumartesi 1:52 am

Noel’i ailesinden ayrı geçiren İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth, “En karanlık gecenin bile, yeni bir sabahın umudunu taşıdığını bilmek bizi rahatlatıyor.” dedi.

Her yıl Noel gününü de kapsayan haftayı ailesiyle birlikte geçiren İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle eşi Prens Philip ile baş başa kaldı. Mart ayından bu yana Kraliyet konutlarından çıkmayan Kraliçe, kalabalığa karışmamak için kilisedeki Noel ayinine de katılmıyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Kraliçe, televizyonlardan yayınlanan geleneksel Noel günü mesajında Noel tatilini ailelerinden ve yakınlarından ayrı geçirenlere “Yalnız değilsiniz” mesajını verdi.

Noel’e bu sene hüznün gölgesinin düştüğünü belirten İkinci Elizabeth “Noel’i bir çok kişinin, aslında beklentileri olan kucaklaşmak ve el ele tutuşmak yerine, kaybettiklerinin yasıyla ya da önlemler yüzünden sevdiklerinden ayrı geçirdiğini” söyleyerek “Eğer siz de bu insanlardan biriyseniz, yalnız değilsiniz ve sizleri düşündüğümü ve sizler için dua ettiğimi bilmenizi isterim” dedi.

94 yaşındaki Kraliçe, bu dönemde yaşanan fedakarlıklar, yardım ve dayanışma ruhundan övgüyle bahsederek şu ifadeleri kullandı:

“İlginçtir ki insanların birbirinden ayrı kalmasına sebep olan bu yıl, birçok bakımdan bizi birbirimize yakınlaştırdı. Tanımadığımız insanların sevecenliği bize ilham veriyor ve en karanlık gecenin bile, yeni bir sabahın umudunu taşıdığını bilmek bizi rahatlatıyor”