Kraliçe 2. Elizabeth kutlamada rahatsızlandı

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 1:26 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 1:26 pm

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahttaki 70. yılını kutlama törenleri sırasında rahatsızlandı. Elizabeth bugünkü Şükran Günü ayinine de katılamayacak.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in dün başlayan tahttaki 70. yılını kutlama törenleri sırasında kendisini rahatsız hissettiği açıklandı. Kraliçesi 2. Elizabeth bu nedenle bugün St Paul’s Katedrali’ndeki Şükran Günü ayinine katılamayacak.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada kararın, 96 yaşındaki Kraliçe’nin ayine katılmak için gideceği yol ve yapması gerekenler göz önüne alındıktan sonra “çok üzülerek” alındığı kaydedildi.

Şubat ayında koronavirüse yakalanan Kraliçe son aylarda birkaç kez yorgunluk, hafif rahatsızlık gibi gerekçelerle çeşitli etkinliklere katılamamıştı.

Tahttaki 70. yılı dolayısıyla düzenlenen ve dört gün sürecek olan Platin Jübile kutlamaları kapsamında Kraliçe dün akşam meşale yakma törenine katılmıştı. Bunu, Birleşik Krallık ve İngiliz Uluslar Topluluğu üyesi ülkelerde binlerce meşalenin zincirleme yakılması izledi.

Edinburg kalesinde yanan Jübile meşalesi

Perşembe günkü törenlerde Kraliçe, İngiltere Kraliyet Ailesi’nin önde gelen diğer simalarıyla birlikte Londra’daki konutu Buckingham Sarayı’nın balkonundan, şerefine yapılan askeri geçit resmini izlemiş ve binlerce izleyiciye el sallamıştı.

ŞÜKRAN GÜNÜ AYİNİNE KATILAMAYACAK

Törenden birkaç saat sonra, Kraliçe’nin Şükran Günü ayinine katılamayacağını ancak “bu günü böylesi unutulmaz bir gün haline getiren herkese teşekkürlerini sunduğunu” açıklandı.

Kraliçe’nin bundan sonra katılması beklenen Platin Jübile etkinliği Cumartesi günü Epsom’daki at yarışları. Fakat henüz bu etkinliğe katılıp katılmayacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

(HABERİN TAMAMI-BBC TÜRKÇE)

2. Elizabeth taburcu edildi