‘Kral çıplak’ diyen Bülent Arınç, AKP için oy istedi

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2022 Cumartesi 9:19 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2022 Pazar 1:06 am

İktidara sık sık eleştiriler getiren ve en son ‘Kral çıplak’ çıkışıyla gündemde olan AKP’li Bülent Arınç, Manisa’da partisi için oy istedi. 

AKP’nin kurucularından olan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, sık sık partisine yönelik yaptığı çıkışlarla biliniyor. Arınç, son olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğu bir toplantıda AKP iktidarını ve Erdoğan’ı ‘Kral çıplak’ diyerek eleştirdi. Çıkışıyla partisinden tepki gören Arınç, bu sefer AKP için oy istedi.

“OYLARIMIZI TASDİK EDEREK GÖSTERECEĞİZ”

Manisa’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak toplu açılış törenine katılan Arınç, “Bugün vereceği mesajları önümüzdeki seçimlerde hep beraber oylarımızı tasdik ederek, göndererek hepimiz göstereceğiz. Manisa çok büyük hizmetler aldı. İnşallah bu hizmetlerin devamı, bu iktidarın devamı, sizlerin beraberliği ile mümkün olacak” dedi.  Arınç şunları sarf etti:

“Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız önemli konuşmalar yapacak. Biz de onun daveti üzerine geldik. Belki çok genç arkadaşlarımız tanımayabilir. Birkaç kelimeyle Bülent Arınç’ın Manisa için ne ifade ettiği anlatmak isterim. 5 dönem milletvekilliği yaptım, 4 dönem milletvekili yaptı, başbakan yardımcısı yaptı, Meclis başkanı yaptı, 5 senedir de aktif siyasi hayattan ayrıldım, AK Parti’nin gönüllü bir temsilcisi olarak huzurlarınızdayım.

Arınç’tan Metiner’e sert sözler! “Sen ne bir Kürt kadar mert, ne bir Müslüman kadar ahlaklısın”

Cumhurbaşkanımızın buraya geldiğinde benim size söylemek istediğim şey, bugüne kadar AK Parti’ye nasıl sahip çıktıysanız, bütün bu hizmetlerin içerisinde nasıl emeğiniz geçtiyse; bundan sonra da aynı vefayla, aynı sadakatle Sayın Cumhurbaşkanımızın ve onun partisinin liderliğinde bu yapılan hizmetlerin hepsine topluca sahip çıkmamız gerekiyor. Manisa vefalıdır. Bana gösterdiği vefanın 10 mislini Sayın Cumhurbaşkanımıza da onun partisine de gösterecektir. Bugün vereceği mesajları önümüzdeki seçimlerde hep beraber oylarımızı tasdik ederek, göndererek hepimiz göstereceğiz. Manisa çok büyük hizmetler aldı. İnşallah bu hizmetlerin devamı, bu iktidarın devamı, sizlerin beraberliği ile mümkün olacak. Ben, Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile kendi güzel şehrimize geldim.”

ERDOĞAN AKP KURUCULARINDAN DESTEK İSTEMİŞTİ

Erdoğan, AKP kurucularına partinin kuruluşunun 21. yıldönümünde bir mektup göndererek destek istemişti. Erdoğan mektupta, “2023’te yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde bir kez daha desteğinize talibiz” demişti. İktidarı hedef alan söylemlere sahip Arınç’ın bugünkü konuşmasıyla Erdoğan’ın mektubuna ‘olumlu’ yanıt verdiği anlaşıldı.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Türk Demokrasi Vakfı Yeniden Toplantısı’nda yandaş medyayı ve AKP iktidarını hedef almıştı. Arınç, “Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir” demişti. 

AKP’nin kurucusu Bülent Arınç: Kral çıplak demenin vaktidir

Erdoğan’dan AKP kurucularına mektup: Bir kez daha desteğinize talibiz