Kral 3. Charles kimdir? Masal gibi düğünü, çalkantılı aşk hayatı ve rüşvet iddiaları…

Yayın tarihi: 9 Eylül 2022 Cuma 12:08 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 1:42 pm

TELE1/HABER MERKEZİ

Kraliçe 2. Elizabeth‘in ölümüyle İngiltere tahtına oğlu Prens Charles geçti. Prenses Diana ile olan evliliğinden Diana’nın ölümüne değin dünyanın gündemden düşmeyen Charles, bir dönem de rüşvet iddialarıyla gündeme gelmişti.

Kraliçe 2. Elizabeth ve Philip Mountbatten’ın oğlu Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor 14 Kasım 1948 tarihinde Londra’da dünyaya geldi.

Cheam ve Gordonstoun okullarında eğitim gördü. Eğitim sürecini Geelong Gramer Okulu Timbertop Kampüsü’nde geçirdi. Cambridge Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde lisans eğitimi alan Charles, üniversite eğitiminin ikinci yılının bir döneminde, Aberystwyth’de bulunan Wales University College’da Galler dili ve tarihi eğitimini aldı.

Charles ile Diana Spencer 1981 yılından 1996 yılına kadar evli kaldı.

PRENSES DIANA İLE EVLİLİĞİ

Prens Charles ile Diana Spencer 1981’de Aziz Paul Katedrali’nde evlendi. Adeta peri masalı gibi bir düğünle evlenen çift 1996 yılında boşandı. Çiftin boşanmasının arkasında Charles’ın ikinci eşi Camilla Parker Bowles vardı.

Dünyanın izlediği düğünle evlenen çiftin düğünlerinin aslında hiç ‘peri masalı’ gibi olmadığı ortaya çıktı. Kraliyet muhabiri olarak çalıştığı 1989 ile 2003 yılları arasında Prenses Diana ile de çok yakınlaşan Jennie Bond daha sonra, “Diana, özel konuşmalarımızdan birinde bana, düğün sırasında kendini mezbahaya giden koyun gibi hissettiğini anlattı” demişti.

Charles, Diana ile boşanma nedenleri olan ‘Camilla’ ile 2005 yılında evlendi.

CAMILLA İLE İLİŞKİSİ

Diana, nişanları sırasında Charles’ın Camilla’ya, üzerinde kendi isminin baş harfleri bulunan bir bileklik verdiğini de Jennie Bond’a anlattı. Charles, Diana ile evlendikten sonra balayına çıktıkları sırada kendisine Camilla tarafından hediye edilen kol düğmelerini kullandı. Bu kol düğmelerinin üzerinde de Charles ve Camilla isimlerini temsil eden C.C harfleri bulunuyordu.

Diana kraliyet ailesine girdikten sonra sadece İngiltere’nin değil tüm dünyanın ilgi odağı oldu. Diana-Charles çiftinin William ve Harry adında, o zamanlar İngiliz tahtının ardı ardına ikinci ve üçüncü varisi sayılan iki oğlu oldu.

Çift, 1996 yılında Prens’in Parker Bowles ile ilişkisi nedeniyle boşandı. Prens, uzun süredir ilişkileri bulunan Camilla Parker Bowles ile 2005 yılında evlendi.

Diana’nın hayatını kaybettiği Fransa’nın başkenti Paris’teki kaza.

DIANA’NIN ÖLÜMÜ VE KRALİYETİN SUÇLANMASI

Diana, henüz 36 yaşındayken Paris’teki Alma Tüneli’nde 31 Ağustos 1997’de meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi. Diana’nın ölümü tüm dünyada yankı bulurken İngitere’yi yasa buldu.
O dönem Diana’yı sevenler ölümüyle ilgili kraliyet ailesini suçladı ve ölümü ‘cinayet’ olarak nitelendirdi.

Discovery+’ta bu yıl yayınlanan ‘The Diana Investigations’ isimli belgeselde de Diana’nın, 1995 yılında avukatı Victor Mischon’a, kendisinden kurtulma çabalarının olacağını ve bunun olası yollarından birinin araba kazası olduğunu söylediği bilgisi verildi.

RÜŞVET İDDİALARI

İngiltere Kraliyet Ailesi, bir dönem de Prens Charles’ın adının karıştığı rüşvet skandalıyla çalkalandı.

Ülke medyasında yer alan haberlere göre Charles, 2011- 2015’te, İngiltere’deki gayrimenkul yatırımları ile ‘Londra’yı satın alan adam’ olarak bilinen Katar’ın eski başbakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir El Tani’den 1 milyonu bavul içinde nakit olmak üzere 3 milyon Euro aldı. Bu para, farklı çantalarda üç kez danışmanları tarafından teslim alındı. Bir diğer iddiaya göre de Charles, Şeyh’ten Katar’a ait olan Chelsea Kışlası’nın 3 milyar Sterlin’lik düzenleme planını da rafa kaldırmasını talep etti ve bu plan iptal edildi. Prens Charles’ın aldığı bu paralar kendi vakfı PWCF’ye aktarıldı.

Buradan da hayır kurumlarına bağışlandığı açıklandı. Görünüşe göre yasadışı bir para alışverişi olmadı. Ancak Kraliyet üyelerinin nakit para kabul etmesi yasak.

Eski başbakanlar 2. Elizabeth’i anlattı