KPSS’de 13 soru hatalı! İtiraza 50 TL istediler

Yayın tarihi: 1 Ekim 2020 Perşembe 11:23 am - Güncelleme: 1 Ekim 2020 Perşembe 11:23 am

KPSS’ye giren adaylar sınavda çözdükleri sorularla yayımlananlar arasında farklar olduğunu ve 13 sorunun hatalı olduğunu belirtti. ÖSYM’ye yapılan itirazda adaylardan itiraz için 50 TL istendiği iddia edildi.

Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) giren adaylar ÖSYM’nin yayınladığı sorularla sınav esnasında çözdükleri soruların birbiriyle uyuşmadığını dile getirerek günlerdir seslerini duyurmaya çalışıyor.

6 Eylül’de KPSS’ye girenler toplam 13 sorunun hatalı olduğunu dile getirdi. Sosyal medya üzerinden ÖSYM’yi açıklama yapmaya davet eden adaylar, yazdıkları dilekçe sonrasında incelemesi yapılacak her kitapçık için 50 TL istendiğini ve Ankara’ya gitme koşulu da sunulduğunu iddia etti.

Sınava giren bilişim teknolojileri ve yazılım öğretmeni Sezen Nur Aci, yaşanan süreci şöyle anlattı: “ÖSYM soruları geç açıkladı. Soruları gördükten sonra kafamda soru işaretleri oluştu ve açıklanan sorularla çözdüğüm soruların aynı olmadığını fark ettim. Bu konuda birçok adayın da aynı durumda olduğunu öğrendim. Hatalı olduğu düşünülen toplam 13 adet soru var.”

HER KİTAPÇIĞA 50 TL

Bu durumu düzeltebilmek ve kitapları inceleyebilmek için ÖSYM’ye dilekçe yazdıklarını ifade eden Aci, gelen cevapta ÖSYM’nin vereceği randevuyla incelenebileceğini ve incelenecek her kitapçık için 50 TL yatırılması gerektiği bilgisini verdi. Aci, “Bunun dışında CİMER’e şikâyetlerde bulunuldu ama bir sonuç alınamadı. Sınava giren adaylar olarak hatalı sorular yüzünden birçoğumuz doğru seçenek şıklarda olmadığı için süre kaybına uğradı veya yanlış soru yüzünden soruyu boş bırakmak zorunda kaldı. Yapılan büyük hatanın düzeltilmesi ve hatalı soruların iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

BİRÇOK KİŞİ FARK ETTİ

Sınava giren ve ismini vermek istemeyen başka bir aday ise, sınav esnasında birçok sorunun hatalı olduğunu fark ettiğini söyledi: “Daha sınavdayken bile birçok sorunun hatalı olduğunu fark ettim. Sınavdan sonra da sosyal medya üzerinden birçok kişinin aynı şeyleri söylediğini gördüm. Ankara’da bulunan arkadaşlar ve alan hocalarımız soruların hatalı olduğuna dair 7-8 soru belgeleriyle itiraz dilekçesi verdiler zaten. Emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz.”