KPSS sonucu geçerlilik süresinde değişiklik

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2022 Cuma 12:57 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma 12:57 am

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun “Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için ‘KPSS sonucu geçerlilik süresi’ bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, iptal edilen Kamu Personel Seçme Sınavı’yla (KPSS) ilgili açıklama yaptı.

Kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreçlerini yeni sınav takvimine göre güncelleyeceğini belirten Altun, “KPSS ile alım yapmayı planlayan kamu kurumlarımız, kontenjan ve şartlarını 17 Eylül’de başlayacak KPSS takvimindeki sınavların gerçekleşmesi ve sonuçların açıklanmasının ardından ayrıca duyuracaktır” ifadelerini kullandı.

Bu yıl yapılacak atamalarda son 2 sınav ve bu yıl yeniden yapılan sınav sonucunun geçerli olacağını aktaran Altun, “Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için ‘KPSS sonucu geçerlilik süresi’ bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak, herhangi bir hak kaybına neden olunmayacaktır. Süreci en başından beri titizlikle takip eden Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere, bu konuda tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade edilmeyecektir” dedi.

KPSS ile personel alımı yeni takvime göre güncellenecek

KPSS skandalı büyüyor! Sorularda ‘şifreleme’ iddiası

NE OLMUŞTU?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavındaki soruların sorulduğu ortaya çıkmış, TELE1’den Barış Önal’a konuşan yayınevi yetkilileri, “Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok” açıklamasını yapmıştı. Skandal sonrası ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmış, sınavın da iptal edildiği açıklanmıştı.

CHP’li Adıgüzel’den KPSS skandalı yorumu: Cemaatlerin güç savaşıydı

KPSS iptal edildi