KPSS skandalında ön rapor çıktı! 13 soru şaibeli, telefon kayıtları mercek altında

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 1:24 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 3:07 pm

KPSS skandalında soruların sızdırıldığı yönündeki iddialara ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Uzmanlar tarafından hazırlanan ön raporda 3 sorunun birebir aynı, 10 sorunun benzer olduğu tespit edildi. Soruları hazırlayan ve seçen ÖSYM çalışanlarının ifadesine başvurulurken, şüphelilerin sınav öncesi telefon görüşme ve baz kayıtları mercek altına alındı.

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) yürüttüğü KPSS soruşturmasında ön rapor hazırlandı. NTV’de yer alan habere göre; 31 Temmuz 2022’de yapılan KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavında çıkan sorulardan, sızdırıldığı iddia edilen 20 soru incelendi.

Uzmanlarca yapılan incelemede 3 sorunun birebir aynı olduğu tespit edildi.

Bu soruların cevap şıklarının örtüştüğü de ortaya çıkarılırken, 10 sorunun ise benzerlik gösterdiği kaydedildi.

Soru benzerliğinin tesadüf mü yoksa bir sızıntıdan mı kaynaklandığına ilişkin incelemenin halen devam ettiği bildirildi.

SORU KOMİSYONU ÜYELERİNİN İFADESİ ALINDI

Devlet Denetleme Kurulu’nun ÖSYM’deki incelemesi sürüyor. Bu kapsamda Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sorularını hazırlayan uzmanlar ile soru komisyonu üyelerinin ifadesine başvuruldu.

TELEFON KAYITLARI MERCEK ALTINDA

Soruların sızdırıldığı iddia edilen Yediiklim yayınevi yönetici ve soru uzmanları ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) çalışanlarının telefon arama ve baz kayıtları da mercek altına alındı. Sınav öncesi, şüpheli görüşme olup olmadığı araştırılıyor.

ÖSYM çalışanları ve yöneticilerine yönelik iddialar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı memur suçları bürosunca yürütülürken, Yediiklim Yayınevi ve çalışanlarına yönelik soruşturmanın Müracaat ve Suçüstü Savcılığı’nca yürütüldüğü öğrenildi.

Yediiklim’in arşivleri açıldı! Skandal Atatürk sorusu

Yediiklim Yayınevi ağız değiştirdi! Editörün konuşması Telegram’da yayınlandı