KPSS skandalı büyüyor! Sorularda ‘şifreleme’ iddiası

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 11:33 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 11:40 pm

KPSS sınavında soruların sızdırıldığı iddialarına ilişkin soruşturma devam ederken, yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, Türkçe testinde ‘şifreleme’ ile cevapların sorulara gizlendiğini öne sürdü.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavındaki soruların sorulduğu ortaya çıkmış, TELE1’den Barış Önal’a konuşan yayınevi yetkilileri, “Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok” açıklamasını yapmıştı. Skandal sonrası ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmış, sınavın da iptal edildiği açıklanmıştı.

Sınava ilişkin DDK’nın suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürerken, bu kez yepyeni bir iddia ortaya atıldı. Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, KPSS sınavının Türkçe testinde de şifreleme yöntemiyle cevapların gizlendiğini iddia etti.

‘İLK KELİME İLE SON KELİMEDE ŞİFRELEME YAPMIŞLAR’

NTV’nin haberine göre Gültekin, “Şifrelemeyi ilk kelime ile son kelimede yapmışlar. Soruda cumartesi kelimesi geçiyor. 4. soru da C seçeneği Cumartesi C ile başlıyor. Albert Camu da Camu’yu vurguladığımızda vurguda ilk C seçeneği gelir, Doğru cevap C. Vebayı vurguladığımızda da ilk seçenek hangisi ‘veBa’ B. Doğru yanıt B” dedi.

KPSS iptal edildi