Kozağaçlı ve Timtik hakim karşısına çıktı: Bu dosyada bir avukatın canı var

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 6:34 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 6:38 pm

Cezaevinde tutuklu bulunan Avukat Selçuk Kozağaçlı ile Avukat Barkın Timtik’in yargılandığı davadan karar çıkmadı. Davada savunma yapan Barkın Timtik, ölüm orucunda hayatını kaybeden ablası Ebru Timtik’i hatırlatarak “Bu dosyada bir avukatın canı var” derken duruşma 15 Eylül’e ertelendi.

4 yılı aşkın süredir cezaevinde tutuklu bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD Üyesi Avukat Barkın Timtik’in yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kozağaçlı ve Timtik yargıtay’ın bozma kararının ardından ilk kez hakim karşısına çıktı.

Evrensel’den Meltem Akyol’un haberine göre duruşmada beyanda bulunan Kozağaçlı, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun 238’inci gününde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik’i de hatırlattı. Kozağaçlı, “Adil yargılama yapılsaydı Ebru Timtik hayatta olurdu, Aytaç sakat kalmazdı, biz senelerdir tutuklu olmazdık” dedi. Ağır bir adaletsizliğe maruz kaldıklarını söyleyen Kozağaçlı, “Boğazımıza kadar usul rezilliğine battık. Ebru’nun bize bir vasiyeti var: Adalet” ifadelerini kullandı.

Avukat Ebru Timtik’in kardeşi Avukat Barkın Timtik ise “Bu dosyanın arasında bir avukatın canı var” dedi. Kozağaçlı ve Timtik’in beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 15 Eylül’e ertelendi.

Öte yandan çok sayıda avukatın takip ettiği duruşmayı Avrupa Baroları’ndan bir heyet ile CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Dilşat Cambaz da izledi