Köylü istedi, İmamoğlu yaptı, AKP rahatsız oldu

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 8:14 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 4:24 pm

CHP eski Milletvekili ve Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Çanakkale Eceabat Bigalı Köyü’ne ziyarette bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun köye gönderdiği banklardan AKP’lilerin rahatsız olduğunu ve muhtara baskı yapmaya başladıklarını yazdı.

Yarkadaş’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Çanakkale Eceabat Bigalı Köyü, 24 Nisan 1915 sabahı saat 04.00’te cepheye giden ve tamamı şehit olan 57. Alay’ın karargahıdır. Bu köyde, bir Atatürk evi ve müzesi de vardır. Her yıl binlerce kişi bu köyü ziyaret eder, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize dua okur.

Bigalı Köyü, bu yüzden CHP’lilerin de özel ilgi alanındadır. CHP’li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Bigalı’yı bir süre önce meclis kararıyla ‘kardeş köy’ ilan etti. Belediye, cami duvarlarının temizliğinden, bayrak direğinin değişimine dek tüm ihtiyaçlarını giderdi. Bu sırada köye bir de çocuk parkı yaptırıldı. Muhtar da ahali de bundan hayli memnun kaldı. Akgün muhtar ve köylülerle sürekli iletişim halinde…

İmamoğlu: Uçaklar için hazır olduğumuzu THK ile resmi olarak paylaştık

İMAMOĞLU DA GİDİNCE…

Tarihi değere sahip bu köye, yaklaşık üç ay önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da yolu düştü. İmamoğlu’nu köyde görünce çevresini saran vatandaşlar, İmamoğlu’na Hasan Akgün’ün yaptıklarını anlattı ve “Hep Hasan başkana yüklenmeyelim, sizin de desteğinizi bekliyoruz” dediler. İmamoğlu da bunun üzerine “Ne yapmam gerekiyorsa hemen yapayım’’ cevabını verdi. Aralarında muhtarın da olduğu köylüler, “Sizin o güzel oturma banklarınızdan istiyoruz” dediler.

AKP RAHATSIZ OLDU

İmamoğlu, İstanbul’a döner dönmez, köyde ihtiyaç olan her yere yetecek kadar oturma bankı yollar. Ancak ne yazık ki; AKP’liler bundan rahatsızlık duyar. Ve bu köyden sorumlu olduğu söylenen AKP eski milletvekilinin başında bulunduğu Alan Başkanlığı, muhtara “İBB’nin ve Büyükçekmece Belediyesi’nin isminin yazılı olduğu bankları kaldır” diye baskı yapmaya başlar.

HASTALIKLI KAFA…

Muhtar ise yakın çevresine, ”İmamoğlu ve Akgün, kaç kilometre öteden bize yardım yolladı. Köyümüzün eksikleri giderildi. Teşekkür etmemiz gerekirken, ben o hizmetleri nasıl çöpe atayım” diyor.

AKP’nin Türkiye’ye yaydığı ‘’partizan hastalığı” habis bir ur gibi tüm ülkemizi sarıyor. Oturma bankından bile rahatsız olan AKP’nin bu bakış açısının Türkiye’ye hiçbir şey veremeyeceği açıkça görülüyor.

Dilek İmamoğlu: Canlıların sessiz çığlıklarını çok uzaklardan içimizde hissettik