‘Kovid berbat’ dedi, bin 400 dolar bahşiş bıraktı

Yayın tarihi: 24 Ocak 2021 Pazar 5:10 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2021 Pazartesi 12:28 pm

Amerika Birleşik Devletleri’nde fişin üzerine ‘Covid berbat’ yazan müşteri, 20 dolarlık kahvaltı için 7 işçiye bin 400 dolar bahşiş bıraktı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletinde bir müşteri, kahvaltı için bir restorana gitti. 20.04 dolarlık (148.6) hesap çıkarılan müşteri, fişe “Covid berbat bir şey” notunu yazarak, o sırada restoranda bulunan yedi çalışanın her birine 200’er dolar verilmesini isteyerek toplamda 1400 dolarlık bahşiş verdi.

Colorado’daki Notchtop isimli kafenin sahibi Nailya Khametvalieva, isminin David olduğunu söylediği müşterinin restoranına daha önceden sadece bir defa geldiğini anlattı. Buna göre, David klasik İngiliz kahvaltısı sipariş etti, 20.04 dolarlık hesap geldiğinde de garsona o sırada kaç kişinin çalışmakta olduğunu sordu. Ardından da fişin üzerine “Covid berbat. Bugün her bir çalışana 200 dolar verin” notunu düşüp gülen surat çizerek, 1400 dolar bahşiş verdi.

CNN’e konuşan Khametvalieva, “Bütün garsonlarımızın ve aşçılarımızın gözleri doldu. Biliyorsunuz kimse aşçıları hiçbir zaman düşünmez. Onlar o kadar şaşırdı ki… Hepimiz şaşırdık. Ona teşekkür ettik ama yeterince teşekkür etmemişiz gibi geliyor” dedi. David isimli müşteriye o gün garsonluk yapan Gloria Fuentes de, hesabın üzerinde yazılanları gördüğünde gözlerine inanamadığını söyledi. Fuentes, “Rüya görüyorum sandım” diye konuştu. Bir diğer çalışan ise paranın tüm ailesi için çok yardımcı olacağını belirtti