Kovid-19’a yakalanan Dr. Halil Yücel Kutun hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 12:46 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 12:46 am

Türk Tabipler Birliği sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır’da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalışan Dr. Halil Yücel Kutun’un Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

3 Ağustos’ta da Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde görev yapan Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Özlü Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Türk Tabipleri Birliği, (TTB) yitirilen hekim sayısının 26’ya, sağlık çalışanı sayısının ise 52’ye ulaştığını bildirdi.

Türk Tabipler Birliği sosyal medyadan yaptığı açıklamada ”Bir meslektaşımızı daha Covid-19 nedeniyle kaybettik. Diyarbakır’da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalışan Dr. Halil Yücel Kutun’u Covid-19 nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, yakınlarına ve sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Koronavirüsten yaşamını yitiren genç doktor, memleketi Osmaniye’de defnedildi

Normalleşme sürecine yönelik eleştirilerde bulunan TTB, “Erken ‘yeniden açılma’ ve tüm uyarılara karşın yapılan hatalar nedeniyle salgının ağırlaşarak ilerlediğine dikkati çeken bir yazı kaleme aldı ve Sağlık Bakanlığı’na gönderdi.

Yazıda “Sonbahardan itibaren salgınla ilgili tablonun daha da ağırlaşacağı ortadadır” denilerek, “Bakanlığınızın ağırlaşması beklenen tabloda sağlık çalışanlarını korumak üzere yeni önlemler alıp almadığını, çalışanlarını korumak için neler yaptığını/yapacağını bilmek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.