Kosovalılar elektrik zamlarına karşı Limak’ı protesto etti

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 4:28 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 4:28 pm

Kosova’da elektrik zamlarını protesto etmek isteyen muhalefetteki sosyal demokratlar Enerji Düzenleme Kurumu’nun ofisini bastı. Başkent Priştine’de düzenlenen eylemde dikkat çeken şey ise elektrik dağıtımını yapan firmanın Limak Holding olması.

Kosova’nın başkenti Priştine’de muhalefetteki Sosyal Demokrat Partisi’nin üyeleri elektrik fiyatlarını protesto etmek için Enerji Düzenleme Kurumu’nun ofisini bastı. Eylemciler Enerji Düzenleme Kurumu Başkanı Ymer Fejzullahu’ya elektriğe yapılan zam ve giderlerin şeffaf olmadığının gerekçe göstererek hesap sordu.

Partililer elektriğe yapılan zammın daha şeffaf gözükebilmesi için elektrik fiyatındaki sübvansiyon miktarının açıklanmasını talep etti. Bunun üzerine Fejzullahu, eylemcilerden kurumu terk etmelerini isteyerek özel güvenlikleri çağırdı.

Binadaki ofislerin anahtarlarını da ele geçiren eylemciler, protesto sırasında yönetim kurulu üyelerinin ofislerinin kapılarını kilitledi. Bir saatten fazla süren zam eylemi sonrası kuruma gelen polis ekipleri Sosyal Demokrat Parti Lideri Dardan Mollikaj ve iki parti üyesini gözaltına aldı.

Kurumun kısa bir süre önce hükümetten Kosova’da elektriğe kademeli olarak zam yapılamasını istemişti. Ülkede elektriğin dağıtımını üstlenen firmanın ise 5’li çeteden Limak Holding olması gözlerden kaçmadı.

Başarır, “beşli çeteye” ateş püskürdü! Her taşın altından bunlar çıkıyor

Belçika’da 4 kadını öldürdü diye müebbet hapse mahkum edildi, Türkiye’de serbest kaldı