Koska’nın kardeş patronları yine mahkemelik!

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 10:02 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 10:02 am

Koska helva patronlarının marka savaşı devam ediyor. Daha önce marka hakları ve haksız rekabet nedeniyle mahkemelik olan kardeşler yeniden mahkemelik oldu

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre, Koska helvalarının iki ayrı patronu Nevzat Dindar ile Mahir Dindar kardeşlerin marka kavgası bitmiyor. Daha önce de ‘nazar boncuğu’ nedeniyle marka hakkına tecavüz ve haksız rekabet oluşturduğu için dava açan ve 15 bin lira kazanan Nevzat Dindar, ‘fırında helva, fırın helvası’ ile ‘tahin, pekmez ve bal’ ürünlerinin ambalajlarını benzer şekilde ürettiği iddiasıyla kardeşi Mahir Dindar ile yeniden mahkemelik oldu.

 

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davaya göre Mahir Dindar ile Nevzat Dindar kardeşler yıllardır iki ayrı şirket olarak ‘Koska’ markasını kullanarak üretim ticaret yapıyor. Kardeşlerden Nevzat Dindar, Mahir Dindar ile ürünlerinin karıştırılmaması için gazeteye ilan vererek ‘Koska’ markasındaki ‘o’ harfinin ortasına nazar boncuğu yerleştirdiklerini duyurdu. İddiaya göre davalı Mahir Dindar’ın sahibi olduğu Mahir Gıda tarafından ‘fırında helva, fırın helvası’ ile ‘tahin, pekmez, bal’ ürünlerinin ambalajı, kardeşi Nevzat Dindar’ın şirketi Merter Helva’nın tasarımı ile aynı gibi üretiliyordu.

Şaşmaz kardeşlere haciz şoku

MAHKEME TALEBİ REDDETTİ

Mahir Gıda tarafından üretilen ürünlerin Merter Helva şirketinin ürünleriyle benzer derecede olmasının marka hakkına tecavüz oluşturduğunu dava dilekçesinde belirten Nevzat Dindar’ın avukatları, “Mahir Dindar’a ait şirketin ithalat ve ihracatının tedbiren durdurulması ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yazı yazılarak bu ürünler ile üretimi yapan makinelere el konulmasını talep ediyoruz. Ürünlerin internet ortamından kaldırılması ile her türlü reklam ürünlerinin önlenmesini ve ihtiyati tedbir kararı verilmesini istiyoruz” denildi. Davaya cevap veren Mahir Dindar ise iddiaları kabul etmeyerek davayı reddetti. Koska’nın bir aile markası olduğunu cevap dilekçesinde belirten Mahir Dindar’ın avukatı Ali Osman Arslan, “Taraflar, yaklaşık 40 yıl önce ticari faaliyetlerini ayırmış, iki ayrı şirket olarak faaliyetlerini sürdürmüştür. Koska markasını kullanan her iki taraf ta aynı sektörde benzer ürünleri yine aynı şekilde müşteriye arz etmektedir. Bütün bu gerçekler ortada iken Nevzat Dindar tarafından ileri sürülen beyanlar kötü niyetlidir” dedi. Davanın ilk duruşmasında mahkeme Nevzat Dindar’ın ihtiyati tedbir talebini reddetti.