Koruma altındaki ceylanları bürokratlara yedirdiler iddiası

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 2:56 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 2:56 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, skandal bir iddia öne sürdü. Tanal, Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde koruma altında bulunan ceylanların kesilerek bürokratlara yedirildiğini söyledi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde koruma altında bulundurulan ceylanların kesilerek, gelen üst düzey ziyaretçi ve bürokratlara ikram edildiği iddia edildi. Dehşet iddia TBMM’ye taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Verdiği soru önergesinde işletmedeki ceylan sayısının kaç olduğunu sordu.

Tanal, soru önergesinde ayrıca şöyle sordu:

“TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde, 2002 ile 2022 yılları arasındaki veriler dikkate alınarak, yılda kaç ceylan kesilmektedir? Kesimi gerçekleştirilen ceylanlar resmi kayıtlara geçirilmekte midir? Şayet geçirilmekteyse kesilen ceylanların bilgisi, kesim işlemi olarak mı, yoksa zayi, kayıp olarak mı resmi kayıtlarda yer almaktadır? İşletmede kesilen ceylanların etleri ne yapılmaktadır?

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde koruma altına alınan ceylanların kesilip etlerinin ikram edilmesinin yasal dayanağı var mıdır? Hangi düzeydeki misafirler, yetkililer, bürokratlar için ceylanlar kesilip ikram edilmektedir?”

Mahmut Tanal: 17 koyun gözaltına alındı!