Korsanlar şiddet görüntülerini ortaya çıkarınca İran özür diledi

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2021 Salı 1:25 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma 9:43 am

İran’da Evin Hapishanesi’nde mahkumlara uygulanan şiddet görüntüleri hacker grup tarafından ortaya çıkarıldı. Görüntülerin gerçek olduğunu kabul eden İran, özür diledi.

İran’da hacker bir grubun Evin Hapishanesi’ndeki şiddet ve suistimal görüntülerini ortaya çıkardığı iddia edildi. Euronews’te yer alan habere göre, İran Cezaevleri Kurumu Başkanı Muhammed Mehdi Hac Muhammedi, iddia edilen görüntülerin gerçek olduğunu kabul etti.

Twitter’dan açıklama yapan Muhammedi açıklama yaptı. Muhammedi, “Bu tür acı olayların tekrarından kaçınmanın yanı sıra faillerin yargı önüne çıkarılacağı” sözü verdi. “Yüce Allah’tan, sevgili Yüce Lider’den, büyük milletimizden ve asil hapishane memurlarından özür dilerim” diye yazdı.

“Kabul edilemez davranışların” sorumluluğunu üstlendiğini söyleyen Muhammedi’nin açıklaması, Batı’yla bağları olan kişileri tutmasıyla tanınan kuzey Tahran’daki tesise ilişkin suistimallerle ilgili bir raporun yayınlamasından bir gün sonra geldi.

Ancak Muhammedi, Evin’deki suistimallerin nasıl ele alınacağına dair bir plan önermedi. 1971’de İran şahı altında inşa edilmesinden bu yana hapishane, İslam Cumhuriyeti’ne kadar devam eden bir dizi suistimallere konu oldu.

AHMEDİNECAD DA MUHALİFLERİ BASKILAMAK İÇİN BU HAPİSHANEYİ KULLANMIŞTI

Eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın tartışmalı 2009 seçimlerini kazanmasının ardından tutuklanan protestocuların çoğu Evin’de tutulmuştu. Hapishanede kapalı devre kameraların kurulmasını sağlayan milletvekilleri daha sonra Evin’de reformlar için de bastırmıştı.