Koronaya karşı temizlik ve dezenfekteye devam

Yayın tarihi: 27 Mart 2020 Cuma 3:25 pm - Güncelleme: 27 Mart 2020 Cuma 3:25 pm

Adana Büyükşehir Belediyesi kent genelinde temizlik ve dezenfektasyon çalışmalarını büyük bir titizlikle, aralıksız sürdürüyor.

Tüm dünyayı tehdit altına alan ve ülkemizde de büyük bir mücadele verilen koronavirüse karşı Adana Büyükşehir Belediyesi, tüm ekipleriyle dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başkan Zeydan Karalar’ın hassasiyeti ve direktifleri doğrultusunda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde oluşturulan Koronavirüs Kriz Masası; okullar, otogar, gar, metro, müzeler, ibadethaneler, çocuk parkları, parklar, havalimanı, belediye, özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda temizlik ve dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesindeki ekipler; Sarıçam, Onur, 100. Yıl ve Mirza Çelebi mahalleleri, Seyhan, Çukurova ve Yüreğir tapu müdürlükleri ile Abidin Dino, İnönü ve Atatürk parklarında virüse karşı temizlik ve dezenfektasyon çalışmalarını yeniledi.

AFİŞLER DAĞITILDI

Bilinçli olmanın Koronavirüsten korunmadeki önemi nedeniyle, halka virüsten korunma yöntemlerini aktarmak için açık hava mecralarına, bilboardlara afişler asıldı, kentin değişik noktalarında 1 milyon broşür dağıtıldı.
Başkan Zeydan Karalar, halkın koronovirüs konusunda konunun uzmanlarına ve bilim insanlarına güvenmesi, bu çerçevede yapılan açıklamalara göre önlem almaları gerektiğini açıkladı.

HER ZAMAN HALKIN YANINDA

Oluşturulan kriz masası virüse karşı korunması zor olan kronik hastalığı bulunan ve yaşlı yurttaşların evde kalmaları nedeniyle sosyal yaşamın dışında kalarak zorunlu ihtiyaçlarını giderememelerine de çözüm üretiyor.
Belediyenin ALO 153 ve kriz masasının telefonlanlarına ulaşan yurttaşların market ihtiyaçları dahil bir çok gereksinimleri, onları virüsten korumak adına zabıta ekipleri tarafından karşılanıyor.

KENTİN 100 NOKTASINA DEZENFEKTAN STANDI

Yapılan çalışmalar içerisinde kentin 100 ayrı noktasına dezenfektan standı koyan Adana Büyükşehir Beledisi, belediye otobüslerinde de dezenfektan bulunduruyor. Sağlık ve eczane çalışanlarına ücretsiz ulaşım hakkı tanıyan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin şu ana kadar

Koronavirüs mücadelesinde yaptıkları şöyle sıralanıyor:

“Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde Adana Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs Kriz Masası oluşturuldu. Belediye bünyesinde Koronavirüs toplantısı yapıldı ve görev dağılımı gerçekleştirildi. Tüm etkinlikler iptal edildi. Engelliler, kronik rahatsızlığı bulunanlar, hamileler, 12 yaşından küçük çocuğu olan ebeveynlere idari izin verildi. Su faturası borcu bulunanlara su kesintisi yapılmayacak. Psikolojik danışmanlık hattı kuruldu. 65 yaş üzeri markete gidemeyen vatandaşlar için alışveriş desteği. Adana genelinde temizlik ve dezenfekte. Okullarda, otogarda, garda, metroda, müzelerde, ibadethanelerde, çocuk parklarında, parklarda, havalimanında, belediye otobüslerinde, özel halk otobüslerinde, dolmuşlarda dezenfekte çalışması. Bilgilendirmeye yönelik afiş ve 1 milyon broşür dağıtımı. Kentin insan yoğunluğu bulunan 100 noktasına ve 250 belediye otobüsüne dezenfektan konuldu. Sağlık çalışanlarına ve eczane çalışanlarına ücretsiz toplu taşıma ve park hizmeti.”