Koronavirüsün bir yan etkisi daha ortaya çıktı!

Yayın tarihi: 21 Nisan 2020 Salı 9:47 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2020 Salı 9:47 pm

Rusya Devlet Duması Sağlık Komitesi Başkanı Dmitriy Morozov, DIC sendromunun koronavirüsün yeni komplikasyonlarından biri olduğunu açıkladı.

Rusya Devlet Duması Sağlık Komitesi Başkanı Dmitriy Morozov, corona virüsünün yeni komplikasyonlarından birinin de kan pıhtılaşmasının geniş çapta aktivasyonu ile meydana gelen ve damarlarda trombotik tıkanmalarla karakterize edilen DIC sendromu sürecinin gelişmesi olduğunu söyledi.

Sputnik Türkiye’de yer alan bilgilere göre, Rus parlamentosunun yayın organı Parlamentskaya Gazeta’ya konuşan Morozov, “Kovid-19’da komplikasyonlardan birinin DIC sendromu gelişimi olduğu ortaya çıktı” dedi.

Morozov ayrıca, Covid-19 hastalarının tedavisinde başvurulan klinik rehberlerde hızlı değişikliklerin yapılmasının önemli olduğunu ve bu önerinin Sağlık Bakanlığı’na iletileceğini kaydetti.

KOMPLİKASYON NEDİR?

Komplikasyon, bir ilacın ya da bir hastalığın doğuracağı yan etki anlamına geliyor.

DIC Sendromu nedir?

Dissemine intravasküler koagülasyon ya da DIC, vücudunuzdaki küçük kan damarlarında yaygın olarak kan pıhtılarının oluştuğu bir durumdur. Bu kan pıhtıları vücutta organlara zarar verebilecek düzeyde kan damarlarındaki kan akımını azaltabilir ya da engelleyebilir.