Koronavirüsün akciğerde nasıl yayıldığı görüntülendi

Yayın tarihi: 3 Şubat 2020 Pazartesi 7:18 am - Güncelleme: 3 Şubat 2020 Pazartesi 7:42 am

361 kişinin ölümüne neden olan koronavirüse karşı çalışmalar devam ediyor. Çinli doktorlar, 2019-nСV koronavirüsü bulaşan bir hastanın akciğerlerini gösterdi.

Radiology dergisinde, Çin’in Lanzhou kentinde 39 derece ateşle hastaneye kaldırılan 33 yaşındaki bir kadının bilgisayar tomografisi yayınlandı. İlk filmde, ‘buzlu cam efekti’ yaratan bulanıklık görülüyor. Üç gün sonra yapılan ikinci filmde, etkilenen bölgenin genişlediği görülüyor. Haberde, “Epidemiyolojik özellikler, klinik bulgular, göğüs görüntüleri ve laboratuvar verilerine dayanılarak 2019-nСоV pnömoni tanısı kondu” dendi.

Koronavirüs Çin dışında ilk kez bir ülkede can aldı!

KORONAVİRÜS SALGINI

Koronavirüs, ilk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019’da tespit edilmişti. Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin’e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvan’da görülürken bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Kamboçya, Sri Lanka, Filipinler, Hindistan ve Nepal de ülkelerinde virüsü taşıyan kişilerin olduğunu doğrulamıştı.

Koronavirüs, çoğunlukla Çin’den bu ülkelere giden kişiler yoluyla Fransa, Kanada, İtalya, İspanya, Rusya, İsveç, ABD, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya ve Almanya’ya da sıçramıştı.