Koronavirüsü atlatan Trump seçim yarışına start verdi: Herkesi öpebilirim

Yayın tarihi: 13 Ekim 2020 Salı 8:17 am - Güncelleme: 13 Ekim 2020 Salı 8:17 am

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs tanısı koyulması üzerinden iki hafta geçmeden seçim kampanyası için yeniden yola çıktı. Trump, “O kadar güçlü hissediyorum ki şu kalabalığın arasına yürür; erkekleri ve tüm güzel kadınları öpebilirim” dedi.

Florida’da destekçilerine seslenen Donald Trump, “kendini çok güçlü hissettiğini” söyledi. Trump, 3 Kasım’da gerçekleşecek başkanlık seçiminde en önemli eyaletlerden biri olan Florida’da dört gün boyunca kampanya yürütecek.

Beyaz Saray, Trump’ın koronavirüsü atlattığını duyurdu

BIDEN 10 PUAN ÖNDE GÖRÜNÜYOR

Ulusal çapta yapılan kamuoyu araştırmaları Demokratların adayı Joe Biden’ı, Trump’ın 10 puan önünde gösteriyor. Ancak, Real Clear Politics isimli kuruluşun, kamuoyu araştırmalarının ortalamalarına dayanarak elde ettiği veriye göre, kilit önemdeki Florida’da fark Biden lehine 3.7.

Sanford’da yapılan açık hava mitingini izleyen BBC muhabiri Nomia Iqbal, yüzlerce sadık Trump taraftarının, “4 yıl daha” şeklinde slogan attığını bildiriyor. Katılımcıların ateşinin ölçüldüğünü ve maske teklif edildiği mitingde Trump, bağışıklık ile ilgili açıklamalarını sürdürdü.

‘TÜM GÜZEL KADINLARI ÖPEBİLİRİM’

“O kadar güçlü hissediyorum ki şu kalabalığın arasına yürür; erkekleri ve tüm güzel kadınları öpebilirim” diyen Trump, “Şu anda bağışıklığım olduğunu söylüyorlar” şeklinde konuştu.

AFP haber ajansı, mitingde “dirsek dirseğe” duran Trump destekçilerinin büyük kısmının maske takmadığını bildiriyor.