Koronavirüsten hayatını kaybeden İBB çalışanının ölüm raporuna ‘bulaşıcı hastalık’ yazıldı

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2020 Cumartesi 10:02 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2020 Cumartesi 10:02 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Çakılcıoğlu, Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nde görev yapan Yıldıray Sarı’nın Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Çakılcıoğlu, “Başta ailesi olmak üzere hepimizin başı sağolsun” diye yazdı.

T24’ten Canan Yıldız’ın haberine göre; KESK’e bağlı Tümbel-Sen’in kurucuları arasında olan Yıldıray Sarı’nın ölüm nedeni raporunda ‘bulaşıcı hastalık’ olarak yazıldı.

Tümbel-Sen MYK Üyesi Satı Burunucu “5 Nolu şube olarak ölüm raporunun düzeltilmesi için çalışıyoruz. Çünkü Kovid-19 yazılması salgınla ilgili istatistiklerin doğru tutulması hem de emeklilik, tazminat hakkının korunması açısından önemli” dedi. Buruncu Covid-19 nedeniyle ölümlerin ‘iş kazası’ statüsünde olduğunu söyledi.

İşte o ölüm raporu:

Yıldıray Sarı 56 yaşındaydı. 6 Nisan’da hastaneye yattıktan birkaç gün sonra yoğun bakıma alındı. Sarı’nın 2 çocuğu ve karısı da karantinaya alındığı öğrenildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Kovid-19 tedavisi gören Sarı ölüm raporuna göre bu sabah saat 9.55’te hayatını kaybetti.

İBB bünyesinde Kovid 19 testi pozitif çıkan çalışan sayısı 740’a yükseldi.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün Covid-19 Rehberi’ne göre ‘KOVID-19 olası vaka tanımına uyan tüm vakalar Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) üzerinde U07.3 ICD 10 tanı kodu ile Bulaşıcı Hastalıklar Bildirim Sistemi kapsamında E-Nabız’a bildirim yapılır’ deniyor.