Koronavirüsten hayatını kaybeden eczacı için AKP’li belediyeden açıklama

Yayın tarihi: 11 Nisan 2020 Cumartesi 11:12 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2020 Cumartesi 11:14 pm

İstanbul Sancaktepe’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden eczacı İsmail Durmuş’un eczanesinin dezenfekte edilmesi için sosyal medyadan belediyeye ilettiği talebe hayatını kaybettikten sonra gelen tartışma yaratan yanıt ile ilgili açıklama geldi.

Sancaktepe’de eczacılık yapan 37 yaşındaki İsmail Durmuş, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

AKP’li belediye genç eczacının dezenfektan talebine öldükten sonra yanıt verdi

Yaşamını yitiren Durmuş’un 18 Mart’ta eczanesinin dezenfekte edilmesi için Twitter hesabından Sancaktepe Belediyesi’ne ilettiği talebe gelen yanıt sosyal medyada tartışma yarattı. Çünkü Durmuş’un talebine yanıt tam 24 gün sonra hayatını kaybettikten sonra geldi.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Durmuş, Twitter’dan paylaştığı mesajda “Değerli ilgili yetkililer Sancaktepe bölgesinde yer alan eczanelerimizin dezenfekte edilmesini talep ve rica ediyoruz. Az önce karşımda yer alan aile sağlığı merkezi dezenfekte edildi ama ricalarımıza rağmen eczanemiz edilmedi” demişti.

Sancaktepe Belediyesi bugün mesaja geri dönerek iletişim bilgilerini istedi.

Sosyal medyada tartışma yaratan yanıt ile ilgili Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü sosyal medya hesabından “Minnettar olduğumuz bir eczacımızı kaybettik, İsmail Durmuş. Geride kalan minicik bebek ve gözü yaşlı eş varken kelimeler beyhude kalıyor. Yaşadığımız hassas durumla ilgili bir açıklama yapmamız geride kalanlara borcumuz” diyerek konuyla ilgili açıklama yaptı.

“TALEP ÜZERİNE DEZENFEKTE ÇALIŞMASI YAPILMIŞ”

Döğücü, sosyal medyadan talebe verilen yanıt üzerine soruşturma başlattıklarını belirterek şunları söyledi:

*Gördük ki, İsmail Durmuş’un talebi üzerine ekiplerimiz dezenfekte çalışmasını yapmış ancak sosyal medya editörümüz geriye dönük tarama esnasında konudan bihaber cevaplandırma yapmış.

*Sayın İsmail Durmuş’un eşi ve henüz altı aylık bebeği başta olmak üzere, bütün ailesine, eczacı camiasına başsağlığı diliyorum. Eşi ve bebeği artık bize emanettir.

* Bizi fazlasıyla müteessir eden konuyla ilgili ivedilikle çalışma başlattık. Aldığım bilgiye göre 18 Mart tarihinde aldığımız talep sonrası 20 Mart itibariyle eczanelerimizi dezenfekte etmeye başlamışız. 30 Mart tarihinde de Canan Eczanesi dezenfekte edilmiştir.

FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI

Döğücü, Durmuş’un eczanesinde yapılan dezenfekte çalışması sırasında çekilen fotoğrafı da paylaştı. Sancaktepe Belediyesi’nden yapılan açıklamada Durmuş’un eczanesine 30 Mart ve 6 Nisan tarihlerinde dezenfekte için gidildiği belirtildi.