Koronavirüsle mücadelede kilit rol oynayan doktor hayatını kaybetti!

Yayın tarihi: 18 Şubat 2020 Salı 10:46 am - Güncelleme: 18 Şubat 2020 Salı 12:24 pm

Çin geçtiğimiz hafta ölümcül koronavirüsün yüzlerce sağlık görevlisine bulaştığı ve 6’sının hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Bu sabah gelen son dakika haberi ise Çinlileri yasa boğdu.

Çin devlet televizyonu bu sabah 10:30’da doktor Zhimming’in tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdiğini duyurdu. Acı haber dünya basınında dahi şok etkisi yaratmış durumda…

Çin’deki Türk öğretmen koronavirüs tedbirlerinin ardından Türkiye’ye dönemiyor

KARANTİNADA EN ÖNEMLİ GÖREV ONDAYDI

Dr. Liu Zhimming virüsün doğduğu yer olan Wuhan’daki Wuchang hastanesinde başhekimlik görevini yürütüyordu.

Dr. Liu Zhimming’in başhekimi olduğu hastane, virüsün merkez üssü Wuhan’da karantina alanında en önemli görevi üstlenmiş durumdaydı.

Zhimming’in kaybı Çin halkını derinden sarstı ve virüsün ne denli tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Koronavirüs’te bilanço ağırlaşıyor! Vaka sayısı 70 bini aştı, can kaybı 1771!

KORKULAN OLDU, VİRÜS YÜZÜNÜ DOKTORLARA ÇEVİRDİ

Ayrıca, Hubei eyaletindeki Ezhou şehri Çin tıbbı hastanesinin eski müdürü Xu Depu’nun da geçen hafta Perşembe günü virüsten öldüğü teyit edilmişti.

Virüse bağlı semptomlar nedeniyle, dün yaşanan 93 ölümün ardından toplam ölü sayısı bin 868’e yükseldi. Virüs dünya genelinde 72 bin 436 kişiye bulaşmış durumda…

Bilim adamlarından koronavirüs ile ilgili yeni bir iddia: Araştırma laboratuvarından…

HİKAYESİ DÜNYAYI YASA BOĞDU

Hastalığın simge isimlerinden doktor Li Wenliang’in ölümü Çin’de vatandaşları yasa boğdu. Koronavirüsü salgın haline gelmeden hastalarında görerek durumu keşfeden doktor Li Wenliang ülkesinde kahraman ilan edilmiş fakat sonrasında onun da Koronavirüsüne yakalanmış olması derin üzüntü yaşatmıştı.

Koronavirüsü tüm dünyayı sarsmaya devam ediyor. 30 Aralık tarihinde genç doktor Li Wenliang Çin’in en yaygın mesaj uygulaması üzerinden tıp okulundan arkadaşlarına bir mesaj attı ve bu mesaj virüsün seyrine damgasını vurdu.

Virüsü yazdığı gizli mesajla duyuran doktor Li Wenliang, hastaları tedavi etmeye çalışırken koronavirüsünün kurbanı oldu. Wenliang’ın ölümü Çin halkını derinden sarsarken inanılmaz bir öfke doğurdu. Geçtiğimiz haftalarda Çinli doktor ülkesinde kahraman ilan edilmiş ve sağlık durumu vatandaşlar tarafından yakından takip edilen isim haline gelmişti. Virüsü ilk keşfeden kişilerden biri olan Li Wenliang’ın ölümü virüsle savaşan vatandaşlar tarafından büyük üzüntüyle karşılandı. Li’nin öldüğü hastaneye çiçekler bırakılıyor… “Yerel bir deniz ürünleri pazarından 7 hasta SARS benzeri bir virüs nedeniyle hastanede karantina altında tutuluyor.”

Bir ülkede daha korkulan oldu! Koronavirüsten hayatını kaybetti

KORONAVİRÜSÜNE BENZİYOR

34 yaşındaki doktor yaptığı testlerin sonucunu görmesinin hemen ardından durumu şu şekilde açıklamıştı: “Hastalık koronavirüsüne benziyor.”

SARS salgını, 2003 yılında Çin’de yüzlerce kişinin ölümüne neden olmuştu. Pekin hükümetinin salgını örtbas etmeye çalıştığı iddialar arasındaydı… Doktor Li, “Sadece üniversitedeki arkadaşlarımı dikkatli olmaları konusunda uyarmıştım” ifadelerini kullanmıştı..

Koronavirüs parayıda vurdu… Banknotlar karantinaya alındı

YAZDIĞI MESAJ SAATLER İÇERİSİNDE VİRAL OLDU

Ölümcül koronavirüs salgınının merkez üssü Wuhan’da çalışan doktor Li mesajında, arkadaşlarına sevdiklerini özel olarak uyarmalarını söylemişti.

Ancak birkaç saat içerisinde Li’nin mesajlarının ekran görüntüleri, adı sansürlenmeden viral hale geldi. Li, “Çevrimiçi ortamda dolaştıklarını görünce kontrolüm dışında olduğunu ve muhtemelen cezalandırılacağımı fark ettim” açıklamasında bulunmuştu.