Koronavirüse yakalanan Yılmaz Vural’dan sevindiren haber

Yayın tarihi: 6 Aralık 2020 Pazar 3:34 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2020 Pazar 3:47 pm

Koronavirüs semptomları nedeniyle 24 Kasım’da hastaneye yatırılan ve 3 gün sonra entübe edilen teknik direktör Yılmaz Vural’ın entübasyon işlemi bitti.

Türk futbolunun deneyimli teknik direktörü Yılmaz Vural, ikinci kez koronavirüse yakalanmış ve 24 Kasım’da hastaneye yatırılmıştı. Tecrübeli hoca 27 Kasım öğle saatlerinde oksijen ihtiyacının artması üzerine yoğun bakım ünitesine alınmıştı.

Yılmaz Vural, koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda; hastaneden ilk açıklama

Yoğun bakım ünitesinde entübe edilen teknik direktör Yılmaz Vural’dan sevindiren haber geldi.

ENTÜBASYON İŞLEMİ BİTİRİLDİ

Yılmaz Vural’ın entübasyon işlemi bitirildi. Deneyimli teknik direktörün tedavisi devam ediyor. Vural’ın sağlık durumunun her gün biraz daha iyiye gitmesi bekleniyor.

EŞİ ‘DURUMU İYİYE GİDİYOR’ DEMİŞTİ

Yılmaz Vural’ın eşi Seda Vural, 30 Kasım’da Demirören Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, eşinin entübe halinde yoğun bakımda olduğunu belirterek, “Şu an görüştüm yoğun bakımdaki doktorlarla. Durumunun biraz daha iyiye gittiğini düşünüyorlar ama bu bir süreç. Bebek adımları ile yavaş yavaş gidecek bir süreç. Bunu hep beraber bekleyeceğiz ve bol bol dua edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

ENTÜBASYON NEDİR?

Entübasyon, solunumun veya solunum yolunun güvenliğinin bozulması ya da bozulma riskinin oluşması durumunda hava yolunun korunması, devamlı havalandırma sağlanması, gerekirse ilaç verilmesi amacıyla, suni solunuma geçmek için laringoskopi veya özel aparatlar yardımıyla solunum yoluna (trakea) içine ağız ya da burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi işlemidir.

Kendi kendine yeterli soluk alamama durumu olarak da tanımlanabilen solunum yetmezliğii hastaları solunum cihazına bağlayabilmek için ağızdan nefes borusuna ulaşan bir boru takmak gerekir. Bu boru takma işlemine “entübasyon” denir. Ayrıca pek çok ameliyatta, ameliyatı yapabilmek için hastayı uyutmak ve kaslarını gevşetici ilaçlar vermek gerekir. Bu ilaçlar hastanın kendi kendine nefes almasına engel olduğundan ameliyat süresince hastanın solunum cihazına bağlanması ve bunun için de entübe edilmesi gerekir.