Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan Trump’a Remdesivir veriliyor

Yayın tarihi: 3 Ekim 2020 Cumartesi 12:28 am - Güncelleme: 3 Ekim 2020 Cumartesi 8:44 am

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) testi pozitif çıkan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Walter Reed Askeri Hastanesi’ne götürüldü. Trump için Remdesivir tedavisine başladığı belirtildi.

Beyaz Saray, Kovid-19’a yakalanan ABD Başkanı Donald Trump’ın tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüleceğini ve burada birkaç gün kalacağını bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri başkanını taşıyan Marine One helikopteri Trump’ı hastaneye götürmek için Beyaz Saray’a geldi. Hastaneye gitmek için Beyaz Saray’dan ayrılan Trump’ın Marine One’a kendi gücüyle binebildiği görüntülendi.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, yaptığı yazılı açıklamada, Trump’ın moralinin yerinde olduğunu, hafif semptomlar gösterdiğini ve gün boyu çalıştığını aktardı.

“Önlem amacıyla ve doktoru ile tıp uzmanlarının tavsiyesiyle, Trump önümüzdeki birkaç gün Walter Reed Hastanesindeki başkanlık ofisinden çalışacak.” ifadesini kullanan McEnany, Trump’ın kendisine ve eşi Melania Trump’a gelen destek mesajları için minnettar olduğunu vurguladı.

ABC News’de yer alan habere göre Trump yüksek ateş, titreme, tıkanıklık ve öksürük gibi koronavirüs semptomlarını gösteriyor.

Öte yandan doktor Sean Conley, başkan Trump için Remdesivir tedavisine başlandığını bildirdi. Doktor Conley, “Bu akşam Başkanın çok iyi durumda olduğunu bildirmekten mutluluk duyuyorum. Herhangi bir ek oksijene ihtiyaç duymuyor, ancak Remdesivir tedavisini başladı. İlkini tamamladı. doz ve rahat dinleniyor” diye konuştu.

TRUMP’TAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, hastaneye gitmeden önce Twitter hesabı üzerinden bir video yayınladı. Trump yayınladığı videoda sağlık durumunun iyi olduğunu ancak önlem amaçlı olarak hastaneye gideceğini söyledi. Trump, videoda şöyle konuştu: “Herkese büyük destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Walter Reed Hastanesi’ne gidiyorum. İyi olduğumu düşünüyorum ama işlerin yolunda olduğundan emin olacağız. First Lady’nin durumu çok iyi.”

 

REMDESİVİR NEDİR?

Remdesivir, nükleotid analogları sınıfında bulunan yeni bir antiviral ilaçtır. Gilead Sciences tarafından Ebola virüsü hastalığı ve Marburg virüsü enfeksiyonları için bir tedavi olarak geliştirilmiştir. Laboratuvar testleri remdesivir’in SARS-CoV ve MERS-CoV gibi çok çeşitli virüslere karşı etkili olduğunu göstermektedir. İlaç, 2013-2016 Batı Afrika Ebola virüsü salgını tedavisinde kullanıldı. İlaç güvenli olduğu ortaya çıkmasına rağmen, Ebola virüsü gibi filovirüslere karşı özellikle etkili değildi .

Koronavirüs SARS-CoV-2’nin neden olduğu 2019-20 koronavirüs salgına yanıt olarak Gilead, etkilerini incelemek için Çin tıbbi yetkilileri ile işbirliği içinde “az sayıda hasta” için remdesivir sağladı. Gilead ayrıca remdesivir’in SARS-CoV-2’ye karşı laboratuvar testlerine başladı. Gilead, remdesivir’in hayvanlarda SARS ve MERS’e karşı “aktif olduğu” belirtti.