Koronavirüse yakalanan Süleyman Soylu: Öyle delikanlılıkla olmuyor

Yayın tarihi: 16 Kasım 2020 Pazartesi 2:44 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2020 Pazartesi 2:44 pm

Koronavirüse yakalan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “Nefes almaya şükrettiğiniz bir hale geliyorsunuz. Ben 24 saatin 18 saati çalışan bir insanım. ‘En çok bana dokunmaz’ diye düşünüyordum ama bu işe öyle delikanlılık falan dayanmıyor” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Depremde ve afetlerde Türkiye’nin aldığı aksiyonu dünyanın en gelişmiş ülkelerinin alabilme kabiliyeti söz konusu değildir” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu başkanlığında, İzmir’de deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Soylu, “Depremde ve afetlerde Türkiye’nin aldığı aksiyonu dünyanın en gelişmiş ülkelerinin alabilme kabiliyeti söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen, 115 kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Soylu, şunları söyledi:

“Bir taraftan çadır kentler yapıldı, ardından iaşe, yemek, tüm ihtiyaçlar karşılandı. Bunlar hep birlikte yapıldı. Şundan da çok memnunum; İzmir’de çok ciddi bir uyum var, buna ilişkin büyük memnuniyetimi ifade etmek isterim, bundan sonra da böyle devam eder.”

“DELİKANLILIKLA OLMUOR”
Kovid-19 tedavisi gören Soylu, “Biraz daha iyileştim. Kolay bir dönem geçmedi. Şunu ifade etmem lazım; bu da bir afet, karşı karşıya kaldığımız korumalı bir afet” dedi.

Soylu, “Evin içine dikkat edersek birçok meseleyi çözebilme kabiliyetine sahip oluruz. Nefes almaya şükrettiğiniz bir hale geliyorsunuz. Ben 24 saatin 18 saati çalışan bir insanım. ‘En çok bana dokunmaz’ diye düşünüyordum ama bu işe öyle delikanlılık falan dayanmıyor, onu söyleyeyim. Kimse kendine çok fazla güvenmesin” diye konuştu.