Koronavirüse yakalanan dünya şampiyonu iki ayda tanınmaz hale geldi

Yayın tarihi: 9 Kasım 2021 Salı 8:37 am - Güncelleme: 9 Kasım 2021 Salı 8:37 am

Vücut geliştirme sporcusu olan Vassilis Mointinis, yakalandığı koronavirüs nedeniyle tam 40 kilo vererek tanınmaz hale geldi.

 

Yunanistan’ın Atina kentinde yaşayan ve defalarca dünya vücut şampiyonu olan evli ve bir çocuk babası 42 yaşındaki yaşındaki Vassilis Mointinis iki ay önce yakalandığı koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 36 yıldır yaptığı vücut geliştirme şampiyonasında defalarca Yunanistan, Avrupa ve Dünya Şampiyonu olan ve yaklaşık iki aydır yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Mointinis tam 42 kilogram vererek tanınmayacak hale geldi.

Son 24 saatte 187 can kaybı

“HEPİMİZİN AŞI OLMASI GEREKİYOR”

Yaşadığı acı ve ızdırapların sonsuz olduğunu belirten Mointinis tedavi gördüğü Atina’daki Sotiria Hastanesi’nde Yunanistan basınına açıklamalarda bulunarak “Hepimizin aşı olması gerekiyor. Tam 104 kilogram iken bugün 62 kilograma kadar düştüm.

Çektiğim acılar ve ölüm korkusunu tarif etmenin bir yolu yok. Hala hareket etmekte ve nefes almakta zorlanıyorum. Akciğerlerimde hala koronavirüsün kalıntıları var. Göğüs hastalıkları uzmanımın tedavilerini uyguluyorum. Bir an önce iyileşip antrenmanlara dönmek istiyorum. Herkes aşısını tam olarak yaptırsın” dedi.