Koronavirüse yakalanan adamı ziyaret eden 30 kişinin testi pozitif çıktı

Yayın tarihi: 4 Şubat 2021 Perşembe 3:02 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2021 Perşembe 3:15 pm

Kocaeli’nde 90 yaşındaki H.E. koronavirüse yakalandı; H.E.’ye hasta ziyaretine giden aynı aileden 30 kişinin testi de pozitif çıktı. Bu olayı anlatan Kocaeli Sağlık Müdürü Pehlavan, “Bu süreçte, kendi çekirdek ailemizden başka kimseyle görüşmemeliyiz” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük koronavirüs tablosuna göre koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanmaya başlarken Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan de hastalığın yayılma hızını anlatmak için kentte yaşanan bir olayı anlattı. Pehlevan, “Bir yaşlı büyüğümüze, ziyarete giden bütün aile fertlerinden 30’un üzerindeki kişinin koronavirüs testleri maalesef pozitif çıktı.” dedi.

Pehlevan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bir diğer konu ise taziye ve hastaneden çıkan kişilere yapılan geçmiş olsun ziyaretleri. Öyle bir örnek bugün geldi. Bir yaşlı büyüğümüze, ziyarete giden bütün aile fertlerinden 30’un üzerindeki kişinin koronavirüs testleri maalesef pozitif çıktı. Dolayısıyla, bu alınan önlemlerin etkili olması için kesinlikle önlemlere dikkat etmeliyiz. En azından bu süreçte, kendi çekirdek ailemizden başka kimseyle görüşmemeliyiz. İletişim araçlarımızla görüşmeliyiz. Sevgimizi ya da hasretimizi başka türlü gösterebiliriz. Okullar kapalı, kafeler kapalı, restoranlar kapalı, hafta sonu sokağa çıkma yasağı var, gece belli bir saatten sonra sokağa çıkma yasağı var. Eğer biz gündüzleri sorumlu şekilde davranmazsak bu tedbirlerin büyük oranda boşa çıkacağını üzülerek görmekteyiz. Onun için kesinlikle maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat etmeliyiz”

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNE GİDEN 30 KİŞİ KORONAVİRÜSE YAKALANDI

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki H.E. koronavirüse yakalandı. Hastanede tedavi gören H.E. durumunun düzelmesinin ardından tedavisine evde devam edilmek üzere taburcu edildi. H.E.’nin koronavirüs tedavisi evde devam ederken hasta ziyaretine 30 akrabası geldi. Farklı adreslerde oturan 30 akrabanın koronavirüs testleri pozitif çıktı.