Koronavirüse rağmen yüz binlerce Hindu yürüyecek!

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 6:12 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 6:13 pm

Yüz binlerce Hindu, dünyanın en büyük dini eylemi olan Kumbh Mela Festivali’ni başlatmak için Ganj nehrinin kıyılarına inmeye başladı. Her 12 yılda bir düzenlenen hac ibadetine bu yıl yaklaşık bir milyon kişinin katılması bekleniyor.

Hindistan’da yüzbinlerce Hindu, kutsal olarak kabul görülen hac yolculuğuna başlamak için Ganj nehrinin kıyılarına indi. Yaşları 3 ile 90 arasında değişen hacıların sosyal mesafe ve maskeyi hiçe saydığı görüldü.

COVİD-19’UN EN SERT VURDUĞU ÜLKELERDEN BİRİ

Wordometers adlı internet sitesine göre, Hindistan sahip olduğu 10 milyon 512 bin vaka ile dünyada ABD’nin ardından ikinci, 151 bini aşkın Covid-19 ölümüyle ise ABD ve Brezilya’nın ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Öte yandan, uluslarası basına yansıyan fotoğraflara rağmen hac etkinliğinin organizatörü Siddharth Chakrapani, “Pandemi biraz endişe verici, ancak tüm önlemleri alıyoruz. Eminim Maa Ganga (Ganga Ana) onların güvenliğini sağlayacaktır ” dedi.

GANJ NEHRİ’NİN SUYU KUTSAL KABUL EDİLİYOR

Ganj Nehri’ne adını veren Ganga, Hindu mitolojisinde kutsal tanrıça olarak kabul ediliyor. Ganj nehrinin Ganga ile özdeşleştiğine inanan Hindular, nehirde yıkanmanın günahların hafifletilmesine neden olduğuna ve Moksha’yı (yaşam ve ölüm döngüsünden kurtuluş) kolaylaştırdığını düşünüyor. Bununla birlikte, Ganj suyunun da Tanrıça Ganga kadar kutsal olduğuna inanan Hindular ona tapınıyor.

Bununla birlikte, Kumb Fela haccı dört noktada gerçekleşiyor. Hindu mitolojisine göre, tanrılar ve iblisler, ölümsüzlük nektarı içeren kutsal bir sürahi için savaştı ve . Damlalar, şu anda muazzam kalabalıklara ev sahipliği yapan Ganj Nehri, Uttarakhand, Godavari ve Prayag’a düştü.

Kumbh Mela’ya katılanlar aynı zamanda Gnaj Nehri’nin kenarında kamp kuruyor ve kutsal dalış öncesi gelenlere yiyecek ikram ediyor. Çarşamba günü nehrin kıyıları hacılar ve satıcılarla dolup taşırken aileler sırayla nehre dalmak için eşyalarını hiçbir hijyen tedbirlerin alınmadığı alanlara bırakıyor.

Hacılar corona virüsten endişelenmiyor. Hac için geldiğini belirten 50 yaşındaki Sanjay Sharma, “Hindistan Avrupa gibi değil. Bağışıklık söz konusu olduğunda biz daha iyiyiz. Burasının sadece hapşırık ve öksürük yüzünden daha önce olduğu kadar kalabalık olmaması üzücü. Yeryüzündeki en büyük gerçek ölümdür. Korkuyla yaşamanın anlamı nedir?” ifadelerini kullandı.