Koronavirüs yeniden yükseliyor

Yayın tarihi: 6 Haziran 2020 Cumartesi 12:19 pm - Güncelleme: 6 Haziran 2020 Cumartesi 12:20 pm

Dünya çapında koronavirüs vaka sayısı tırmanışa geçti. Johns Hopkins Üniversitesi’nin yaptığı analize göre, günlük yeni vaka sayısının 90 binlerden 100 bine çıkışı 30 gün sürdü. Ancak 20 Mayıs’ta 102 bin olan sayı 14 günde 130 bini aştı. 3 Haziran’da 130 bin 400’le rekor kırdı. Artış, Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden kaynaklanıyor.

Tüm dünyanın mücadele etmeyi sürdürdüğü koronavirüs pandemisinin ilerleyişi ülkeler arasında da farklılık gösterdi. Çin, ABD, İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa’da vaka sayısı yavaşlarken, özellikle Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika’da yayılım hızlandı.

Gümrük kapıları açılırken İran en yüksek vaka sayısını gördü

CNN’nin Johns Hopkins Üniversitesi’nden aktardığı veriler.

Libya, Irak, Uganda, Mozambik ve Haiti’de veriler, bilinen vakaların sayısının her hafta iki katına çıktığını gösteriyor. Brezilya, Hindistan, Şili, Kolombiya ve Güney Afrika’da vakalar iki haftada bir ikiye katlanıyor.

Türkiye’de koronavirüsten can kaybı 4 bin 630 oldu

ORTA VE GÜNEY AMERİKA’DA ZİRVEYE ULAŞMADI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlık Acil Durum Programı Genel Müdürü Dr. Mike Ryan’da Orta ve Güney Amerika’nın vaka sayısında henüz zirveye ulaştığını düşünmediğini söyledi.

Brezilya, Perşembe günü 30.000’den fazla yeni vaka kaydetti ve  can kaybı 34.000’den fazla oldu.

Güney Kore, Almanya ve Çin gibi ilk dalgayı atlatan bazı ülkeler, normalleşme süreciyle birlikte ikinci bir dalga riskiyle karşı karşıya kaldılar.

Koronavirüs pandemisinin ortaya çıkışından itibaren verileri yayınlayan Worldometers sitesi, dünya genelindeki son durumu 6,866,121 vaka, 398,535 ölüm şeklinde bildirdi. Sitede hangi ülkede kaç vaka olduğu ve can kayıpları bilgisi yer alıyor. Vakaların en yoğun görüldüğü ülkeler ise şöyle: