Koronavirüs vakalarının yüzde 14’ü sağlık emekçileri arasında görüldü

Yayın tarihi: 15 Aralık 2020 Salı 12:46 am - Güncelleme: 15 Aralık 2020 Salı 12:46 am

Dünya Sağlık Örgütü, kendilerine bildiren koronavirüs vakalarının yüzden 14’ünü sağlık emekçilerinin oluşturduğunu açıkladı.

Yeni tip koronavirüs vakaları ve can kayıpları dünya genelinde artmaya devam ederken salgından en çok etkilenenler de sağlık emekçileri oluyor. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde örgüte bildirilen vakaların yüzde 14’ünün sağlık emekçilerinde tespit edildiğini açıkladı.

DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde, videokonferans yöntemiyle basın toplantısı düzenleyen, “Salgın, hepimize sağlık çalışanlarının her gün yaptığı kahramanca işi hatırlattı.” dedi.

Sağlık çalışanlarının dünya nüfusunun yüzde 3’ünü oluşturduğunu aktaran Ghebreyesus, toplam vakaların yüzde 14’nünü ise sağlık emekçileri arasında görüldüğüne işaret etti.

SAĞLIK KURULUŞLARININ DÖRTTE BİRİ TEMİZ SUDAN BİLE MAHRUM

Dünyada sağlık kuruluşlarının dörtte birinin en temel ihtiyaç olan temiz sudan bile mahrum olduğunu aktaran Ghebreyesus, şöyle konuştu:

“Dünyanın en az gelişmiş 47 ülkesinde, tüm sağlık tesislerinin yarısında temiz su bulunmuyor. Bu, sağlık çalışanlarını ve hastaları her türlü enfeksiyona karşı risk altına sokuyor.”