Koronavirüs vakalarının arttığı Londra’da acil durum ilan edildi

Yayın tarihi: 8 Ocak 2021 Cuma 10:54 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 10:54 pm

Londra’da artan yeni tip koronavirüs vakaları nedeniyle acil durum ilan edildi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da yeni tip koronavirüs salgınında hastanelerin kapasitelerinin aşılmasının önlenmesi için “acil durum” ilan edildi.

Yeni tip koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışın ardından açıklama yapan Londra Belediye Başkanı Sadık Han, virüsün yayılmasını durdurmak için acil önlem alınmazsa gelecek birkaç hafta içinde hastanelerdeki yatakların tamamen dolacağını bildirdi.

‘HER 30 LONDRALIDAN BİRİ KORONAVİRÜSE YAKALANDI’

Han, Londra’daki durumun artık virüsün kontrolden çıkmasıyla kritik hale geldiğini vurgulayarak, “Her 30 Londralıdan birinde artık Kovid-19 var. Hemen harekete geçmezsek Ulusal Sağlık Hizmetleri’nin kapasitesi aşılabilir ve daha fazla insan ölebilir.” dedi.

Han, nisan ayındaki salgının zirvesine göre hastanelerde yüzde 35 daha fazla hasta olduğunun altını çizerek, “Acil durum ilan ediyoruz çünkü bu virüsün kentimize yönelik tehdidi kriz noktasında.” ifadesini kullandı.

Londralıların büyük fedakarlıklar yapmayı sürdürdüğünü belirten Han, “kesinlikle şart değilse evden çıkılmaması” uyarısında bulundu.

5 OCAK’TA KARANTİNA İLAN EDİLMİŞTİ

Acil durum, “olağan işleyişin dışında ve can güvenliği, temel hizmetler, çevre veya ulusal güvenlik için ciddi zarar, hasar, aksaklık veya risk içeren durum” olarak tanımlanıyor.

5 Ocak’ta yeniden karantina ilan edilen ülkenin tamamında hastanelerin büyük bir baskı altında olduğu belirtiliyor.

Virüsün daha hızlı yayılan bir türünün etkisi altındaki İngiltere’de son 24 saatte 68 bin 53 kişinin hayatını kaybetmesiyle koronavirüs kaynaklı toplam can kaybı 79 bin 833’e ulaştı. Ülkedeki toplam vaka sayısı ise ise 2 milyon 957 bini aşarak 3 milyona dayandı.