Koronavirüs vakalarının arttığı Fransa’da sokağa çıkma yasağı

Yayın tarihi: 14 Ekim 2020 Çarşamba 9:26 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2020 Çarşamba 10:28 pm

Fransa’da koronavirüs salgını önlemleri kapsamında  Paris ve birçok şehirde 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris ile birlikte 8 büyük kentte cumartesi gününden itibaren akşam 21.00 ile sabah 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etti.

17 Ekim Cumartesi gecesinden itibaren uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı, başkent Paris ve banliyöleri ile Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marsilya, Rouen, Toulouse ve Montpellier kentlerinde geçerli olacak. Söz konusu bölgeler, Fransa nüfusunun üçte birini kapsıyor.

Uygulamanın cumartesi gününden itibaren geçerli olacağını belirten Macron, yasağın ilk etapta en az dört hafta boyunca yürürlükte kalacağını söyledi.

Macron, yasağın uygulandığı saatler arasında sokağa çıkanların bunun için iyi bir mazeret göstermeleri gerektiğini belirterek, bu yasağa uymayanlara 135 Euro para cezası kesilebileceğini belirtti.

Ülkede Covid-19 salgını tekrar artmaya başlarken, hastanede tedavi görenlerin sayısı 25 Haziran’dan sonra ilk kez 9 bini geçti.

Fransa’da bugün açıklanan verilere göre, günlük koronavirüs vaka sayısı 22 bini aşarken, koronavirüs kaynaklı toplam can kaybı da 32 binin üzerinde.