Koronavirüs vakaları 11 binin üzerine çıkmıştı! Çekya’da karantina ilan edildi

Yayın tarihi: 21 Ekim 2020 Çarşamba 10:45 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2020 Çarşamba 10:45 pm

Çek Cumhuriyeti’nde günlük yeni tip koronavirüs vakalarının 11 binin üzerine çıkması nedeniyle  karantina ilan edildi.

Çek Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Roman Prymula, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında alınan kararları sosyal medya hesabından duyurdu. Twitter üzerinden açıklama yapan Prymula, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ülke genelinde alınan önlemlerin sıkılaştırılacağını duyurdu.

Yarından itibaren uygulanmaya başlanacak karantina kapsamında market, eczane ve temizlik malzemesi satan iş yerlerinin haricinde bütün işletmeler kapatılacak.

İLK ETAPTA 3 KASIM’A KADAR GEÇERLİ OLACAK

İlk etapta 3 Kasım’a kadar geçerli olacak karantina sürecinde, aile bireyleri dışındaki kişilerle sosyal temasın tamamen sonlandırılması öngörülürken, iş, alışveriş ve doktor ziyaretleri gibi zaruri durumlara izin verilecek.

Açık alanlarda maske kullanımı zorunlu kılınırken, vatandaşların doğa yürüyüşü gibi etkinlikler yapmalarına izin verileceği ancak en fazla iki kişinin birlikte hareket edebileceği vurgulandı.

Koronavirüs kaynaklı toplam ölü sayısı bin 619 olan ülkede, toplam vaka sayısı ise 113 bin 219. Yaklaşık 10 milyonluk nüfusa sahip olan Çekya’da son 24 saatte 11 bin 984 vaka ile salgının başından beri görülen en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.