Koronavirüs vaka sayısı binin altına düştü!

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2022 Pazar 10:22 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2022 Pazar 10:35 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından “Uzun süredir beklediğimiz gün geldi” diyerek koronavirüs vaka sayısını bine düştüğünü duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabındn koronavirüs vaka sayısının binin altına düştüğünü duyurdu. Bakan Koca, vaka sayısının üç gün üst üstte binin altına indiğinde toplu taşımada maske kullanımının kalkacağını bildirdi. Koca’nın paylaşımı şöyle:

“VAKA SAYISI 905
Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!”

HASTANELERDE MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK MI?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Nisan’da koronavirüs vakalarının bine düşene kadar toplu ulaşım ve sağlık kuruluşlarında maske takmanın devam edeceğini bildirmişti. Fahrettin Koca, vakaların art arda üç kez binin altına düştüğününde toplu taşımada maske zorunluluğunun kalkacağını söylesede sağlık kuruluşları ile ilgili herhangi bilgi paylaşmadı.

GÜNCEL KORONAVİRÜS TABLOSU

Güncel koronavirüs tablosuna göre 118 bin 852 test yaptırılırken bin 019 kişi de iyileşti. Koronavirüs vaka sayısı binin altına düşerek 905 oldu. Beş kişi de hayata gözlerini yumdu.

 

Fahrettin Koca’dan ‘Maymun Çiçeği’ açıklaması!