Koronavirüs tehdidi büyüyor! Yunanistan’da ilk vaka, Fransa’da ilk ölüm, İran’da ölü sayısı 19…

Yayın tarihi: 26 Şubat 2020 Çarşamba 2:33 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2020 Çarşamba 4:03 pm

Yeni tip koronavirüsü salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Son verilere göre; dünya genelinde 81 bini aşkın kişide koronavirüs görülürken, ölü sayısı da 2 bin 769’a yükseldi. Virüsün yayıldığı ülke ve bölgelerin sayısı ise 42’yi geçti. İran’da ölü sayısı 19’a yükselirken, Fransa’dan ilk ölüm haberi geldi. Türkiye’nin sınırına kadar gelen koronavirüs Yunanistan’da da ilk kez görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada, Türkiye’de henüz koronavirüs vakasının görülmediğini ancak riskin yüksek olduğunu belirtti.

Komşuda ilk koronavirüs vakası!

Koronavirüsün uğradığı son ülke Türkiye’nin batıdaki sınır komşusu Yunanistan oldu. Yunanistan Sağlık Bakanlığı ülkede bir kişide koronavirüs vakası görüldüğünü duyurdu.

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada virüs tespit edilen kişinin İtalya’nın kuzeyinden ülkesine dönen 38 yaşındaki bir Yunan kadın olduğunu açıkladı.

İRAN’DA ÖLÜ SAYISI 19’A YÜKSELDİ

İran Sağlık Bakanlığı ülkede görülen koronavirüsü salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 19’a yükseldiğini duyurdu. Bakanlık 44 kişide daha koronavirüsünün tespit edildiğini aktardı.

İran’da ölü sayısı 19’a yükseldi, Fransa’dan ilk ölüm haberi geldi

BREZİLYA’DA DA GÖRÜLDÜ

Latin Amerika ülkesi Brezilya’da bir kişide koronavirüsü vakasının görüldüğü açıklandı. Brezilya Hükümeti, Sao Paulo’daki hastanede İtalya’dan gelen 61 yaşındaki bir kişide corona virüsünün saptandığı aktarıldı.

AVUSTURYA VE CEZAYİR’DE İLK VAKALAR GÖRÜLDÜ

Avusturya’nın İtalya sınırındaki Tirol eyaletinde, iki İtalyan vatandaşında yapılan testlerde yeni tip corona virüsü tespit edildi.
Cezayir Sağlık Bakanı Abdurrahman bin Buziyd, Cezayir devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen testler sonucu İtalyan vatandaşı bir kişide Covid-19 tespit edildiğini duyurdu.

Buziyd, bir klinikte karantinaya alınan hastanın, 17 Şubat’ta İtalya’dan ülkeye geldiğini kaydetti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 52 kişi yaşamını yitirdi, 406 yeni Covid-19 vakası tespit edildi.

Ülkedeki Covid-19’a yakalanma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 2 bin 491’e, müşahede altına alınanların sayısı 79 bin 108’e geriledi.

Bununla birlikte toplam ölü sayısı 2’si Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 717’ye, tespit edilen toplam vaka sayısı ise 78 bin 64’e ulaştı.

Covid-19’dan iyileşerek taburcu edilenlerin sayısı ise 29 bin 745’e çıktı.

Virüs bulaşan kişi sayısı Çin ana karası dışında, Hong Kong’da 85’e ulaşırken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 olarak bildirildi.

Ankara’da koronavirüs alarmı! Tahran uçağı acil iniş yaptı, THY uçuşlarını iptal etti

İTALYA’DA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

İtalya’da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi. Corona virüs vakaları ve ölümlerinin geçen cumadan bu yana arttığı ülkede ölü sayısı dün itibariyle çift haneli rakamlara ulaştı.

İtalya genelinde  koronavirüs vaka sayısı da 357’ye yükselirken, salgının diğer bölgelere de sıçramaya başlandığı gözlendi. Kuzeydeki Bergamo kentinden güneydeki Sicilya adasının merkezi Palermo kentine tatile giden 3 kişide de Covid-19’a rastlandı.

ALMANYA’DA VAKA SAYISI ARTIYOR

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) ile Baden Württemberg eyaletlerinde tespit edilen corona virüsü vakalarıyla ülkede virüs bulaşan kişi sayısı 17’ye yükseldi.

Federal Sağlık Bakanlığı, testleri pozitif çıkanların yanı sıra şüpheli vakaların da arttığı Covid-19 nedeniyle ülkede henüz ölüm vakasının olmadığını açıkladı.

İLK AŞI TEST EDİLMEK ÜZERE YOLA ÇIKTI

Diğer taraftan, Moderna isimli bir ilaç firması bir kutu corona virüsü aşısının ABD hükümetine araştırmacılar tarafından denemesi için gönderdiğini bildirdi. ABD’de şu ana kadar enfekte olmuş 57 kişi tespit edildi.

İnsanları ve çok çeşitli hayvan türlerini enfekte edebilen RNA virüslerinden biri olan yeni tip koronavirüsü (COVID-19)’un genom dizilimi 3 ay önce keşfedilmişti.

Açıklamanın ardından biyoteknoloji şirketinin hisseleri yükselirken, gönderilen aşı kitiinin ABD Ulusal Alerji ve Salgın Hastalıklar Departmanı araştırmacıları tarafından kademeli olarak test edileceği belirtildi.

Aşı, virüsün yüzeyindeki proteini, insan hücrelerini istila etmesine ve enfekte etmesine izin vermeyecek şekilde hedeflemek için tasarlandığı açıklandı.

Daily Mail gazetesine açıklama yapan bir yetkili, aşının çok hızlı bir şekilde geliştirildiğini, insan kullanımı için güvenli olmasına rağmen, ilk enjeksiyonun yapılabilmesinin 18 ayı bulubileceğini aktardı.

ABD hükümeti daha önce yaptığı açıklamada, virüsle mücadele etmek için 2.5 milyar dolarlık bütçe ayırma kararı aldığını bildrmiş ,bu bütçenin 1 milyar doları hastalığa karşı bir aşı geliştirilmesinde kullanılacağını açıklamıştı.

Koronavirüs nedeniyle Umre ve Hac ibadetleri iptal edilebilir!